Ινδία: Αυξάνονται τα «κόκκινα» δάνεια της μεγαλύτερης τράπεζας λόγω κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινδία: Αυξάνονται τα «κόκκινα» δάνεια της μεγαλύτερης τράπεζας λόγω κορονοϊού
Η HDFC είναι η πρώτη από τις μεγάλες τράπεζες της Ινδίας που ανακοινώνει οικονομικά μεγέθη μετά την εξάπλωση του δεύτερου κύματος της νόσο στη χώρα.

Ανοδική πορεία παρουσίασε το ποσοστό των «κόκκινων» δανείων της μεγαλύτερης τράπεζας της Ινδίας, HDFC, για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, εν μέσω της έξαρσης του κορονοϊού στην ασιατική χώρα.

Τα έσοδα της HDFC διαμορφώθηκαν σε 77,3 δισ. ρουπίες (1 δισ. δολάρια) από 66,6 δισ. ρουπιών την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν έσοδα στα 79,2 δισ. ρουπιών.

Η HDFC είναι η πρώτη από τις μεγάλες τράπεζες της Ινδίας που ανακοινώνει οικονομικά μεγέθη μετά την εξάπλωση του δεύτερου κύματος της νόσο στη χώρα, που οδήγησε σε απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και σε σημαντική επιδείνωση των οικονομικών των πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα εμπορικά δάνεια της HDFC υποχώρησαν κατά 1% σε σχέση με το α' τρίμηνο, ενώ ο δείκτης επισφαλών δανείων της τράπεζας αυξήθηκε στο 1,47% από 1,32% το α' τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider