Πώς ο Τομ Μπρέιντι έγινε ο πιο «ακριβός» πρώην παίχτης του NFL με 475 εκατ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς ο Τομ Μπρέιντι έγινε ο πιο «ακριβός» πρώην παίχτης του NFL με 475 εκατ. δολάρια
Ο Μπρέιντι κέρδισε περίπου 293 εκατ. δολάρια παίζοντας ως quarterback στο NFL για 22 σεζόν, τα περισσότερα από κάθε αθλητή του football στην ιστορία, σύμφωνα με το Marketwatch.

Όταν ο θρύλος του πρωταθλήματος αμερικάνικου football, NFL, Τομ Μπρέιντι, αποσύρθηκε αυτή την εβδομάδα, άφησε το άθλημα ως ο κορυφαίος σε passing yards (84.520) και touchdowns (624). Αλλά έφυγε επίσης και με περίπου 475 εκατ. δολάρια.

Ο Μπρέιντι κέρδισε περίπου 293 εκατ. δολάρια παίζοντας ως quarterback στο NFL για 22 σεζόν, τα περισσότερα από κάθε αθλητή του football στην ιστορία, σύμφωνα με το Marketwatch.

Το πέτυχε παρόλο που δεν ήταν ποτέ ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο πρωτάθλημα σε καμία στιγμή της καριέρας του. Η θέση του ως ο μεγαλύτερος κερδισμένος του NFL θα μπορούσε να αμφισβητηθεί από τους εν ενεργεία παίκτες Ματ Ράιαν ή Άαρον Ρότζερς τα επόμενα χρόνια.

Αλλά και η απόδοσή του εκτός γηπέδου ήταν επίσης πολύ καλή.

Ο Μπρέιντι κέρδισε περίπου 180 εκατ. δολάρια τα τελευταία 22 χρόνια από διαφημίσεις, χορηγίες, εμφανίσεις και αναμνηστικά, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Sportico. Με αυτά τα κέρδη η «αξία» του Μπρέιντι θα ανερχόταν περίπου στα 475 εκατ. δολάρια κατά τη διάρκεια της θητείας του στο NFL.

Μερικές από τις πιο προσοδοφόρες συμφωνίες του Μπρέιντι είναι από το Under Armour, Ugg και Upper Deck.

Αθλητής αλλά και bussinessman

Έχει επίσης ιδρύσει μια εταιρεία ρούχων που ονομάζεται Brady Brand, μια εταιρεία αθλητικών ειδών που ονομάζεται TB12 και την πλατφόρμα NFT Autograph.

«Το μέλλον είναι συναρπαστικό», είπε στο Instagram. «Είμαι τυχερός που έχω συνιδρύσει απίστευτες εταιρείες όπως η @autograph.io @bradybrand @tb12sports και είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω να βοηθάω στην οικοδόμηση και την ανάπτυξη τους».

Το Autograph αποκάλυψε πρόσφατα έναν γύρο χρηματοδότησης 170 εκατ. δολαρίων και έχει υπογράψει συνεργασίες με την εταιρεία αθλητικών στοιχημάτων DraftKings για την παραγωγή και τη διανομή NFT.
Το 2021, ο Μπρέιντι επένδυσε επίσης στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX - τα τελευταία χρόνια περισσότεροι αθλητές, συμπεριλαμβανομένων των Τρέβορ Λόρενς και Οντέλ Μπέκαμ Τζ., έχουν επενδύσει σε πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων.

Είναι αναπόφευκτο ότι η θέση του Μπρέιντι ως ο πιο πλούσιος στο NFL κάποια στιγμή θα τελειώσει. Πέρυσι ο Τζος Άλεν υπέγραψε συμβόλαιο 258 εκατ. δολαρίων και ο quarterback των Kansas City Chiefs Πάτρικ Μαχόμς υπέγραψε συμφωνία 500 εκατ. δολαρίων τον προηγούμενο χρόνο. Όταν ο τελευταίος λάβει όλο του το συμβόλαιο, θα έχει κερδίσει περισσότερα από τον Μπρέιντι στο NFL.

Photo: GettyImages/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider