S7: Αναστέλλει όλες τις πτήσεις της προς την Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
S7: Αναστέλλει όλες τις πτήσεις της προς την Ευρώπη
Η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 αναστέλλει όλες τις πτήσεις της προς την Ευρώπη.

Μία από τις μεγαλύτερες ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, η S7 Airlines, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις της με προορισμό την Ευρώπη, λόγω του κλεισίματος του εναέριου χώρου τους από την Πολωνία και την Τσεχία.

«Λόγω του κλεισίματος του εναέριου χώρου από τα ευρωπαϊκά κράτη, η S7 Airlines αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις πτήσεις της προς την Ευρώπη από την 26η Φεβρουαρίου έως τη 13η Μαρτίου», γνωστοποίησε η εταιρεία, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Εναλλακτικές «οδούς» αναζητούν οι αεροπορικές εταιρείες

Ο εναέριος χώρος στην Ουκρανία, στη Μολδαβία, σε τμήματα της Λευκορωσίας και πάνω από τις νότιες περιοχές της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία έκλεισε ως συνέπεια της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, περιορίζοντας τις επιλογές των αεροπορικών εταιριών, σχετικά με τα διαθέσιμα δρομολόγια των πτήσεών τους.

Η αεροπορική εταιρία Emirates ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε μικρές αλλαγές στην πορεία των πτήσεών της προς τη Στοκχόλμη, τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη.

Η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν βλέπει κάποια ανάγκη για την ακύρωση των πτήσεων προς τη Μόσχα.

Η αεροπορική εταιρία Japan Airlines ακύρωσε τη χθεσινή απογευματινή πτήση της προς τη Μόσχα, επικαλούμενη πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια της πτήσης, ενώ η Βρετανία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τα αεροσκάφη των ρωσικών αεροπορικών εταιριών, συμπεριλαμβανομένης και της Aeroflot.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εναλλακτικές «οδούς» αναζητούν οι αεροπορικές εταιρείες αν επηρεαστούν οι πτήσεις πάνω από την Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider