Για ποιο έργο επεξεργασίας αποβλήτων στις Κυκλάδες «έκλεισε» χρηματοδότηση

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για ποιο έργο επεξεργασίας αποβλήτων στις Κυκλάδες «έκλεισε» χρηματοδότηση
Τι περιλαμβάνει το project της επεξεργασίας «υπολειμματικών σύμμεικτων Α.Σ.Α. και Προδιαλεγμένων Βιοαποβλήτων Νήσου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων».

Την ένταξη του έργου «Επεξεργασία υπολειμματικών σύμμεικτων Α.Σ.Α. και Προδιαλεγμένων Βιοαποβλήτων Νήσου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» αποφάσισε το υπουργείο ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Η συγκεκριμένη πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), με την επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της στήριξης της Ένωσης ανέρχεται σε 7.367.618,66 ευρώ, ποσό το οποίο προτείνεται για εγγραφή στο ΠΔΕ.

Το έργο αφορά σε δράσεις για την επεξεργασία των υπολειμματικών συμμείκτων αστικών αποβλήτων της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων και των προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων της νήσου Νάξου από τον Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνεται:

· Η κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (Μ.Ε.Α.) για την επεξεργασία με μηχανική διαλογή και κομποστοποίηση 5.300 τν/έτος υπολειμματικών σύμμεικτων από τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες καθώς και την κομποστοποίησης σε διακριτή γραμμή 850 τν/έτος χωριστά συλλεγέντων βιοαποβλήτων (τροφίμων και πρασίνων-κλαδεμάτων) από τη νήσο Νάξο.

· Η μεταφορά/σύνδεση δικτύων Ο.Κ.Ω., δηλαδή ηλεκτρικού ρεύματος και δικτύου ύδρευσης.

· Πρόσληψη του βασικού μελετητή της ΜΕΑ για την παροχή υπηρεσιών εποπτείας, κατά την κατασκευή του έργου, εφαρμογής της μελέτης που έχει εκπονήσει.

Η ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 01η/10/2022, ενώ ως ημερομηνία λήξης της πράξης ορίζεται η 31η/12/2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider