ΤτΕ: Απέρριψε Σαπουντζόγλου, Ρουμελιώτη για τη διοίκηση της Attica Bank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΤτΕ: Απέρριψε Σαπουντζόγλου, Ρουμελιώτη για τη διοίκηση της Attica Bank

Απέρριψε τις υποψηφιότητες των κ. κ. Γεράσιμου Σαπουντζόγλου και Παναγιώτη Ρουμελιώτη για τη διοίκηση της Attica Bank η Τράπεζα της Ελλάδος, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που από νωρίς είχαν διαρρεύσει.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, αποφάσισε, κατά τη συνεδρίασή της, να απορρίψει τους υποψήφιους για τη θέση του προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, Γεράσιμο Σαπουντζόγλου και Παναγιώτη Ρουμελιώτη αντίστοιχα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ΤτΕ απέρριψε επίσης τις υποψηφιότητες δύο ακόμη στελεχών και συγκεκριμένα του Κωνσταντίνου Μακέδου (είχε προταθεί για τη θέση του αντιπροέδρου) και της Άννας Πουσκούρη (σημερινής προέδρου της Attica Bank που είχε προταθεί για απλό μέλος).

Οι εν λόγω προτάσεις για τη νέα ηγεσία της Attica Bank είχαν κατατεθεί από το ΤΣΜΕΔΕ, τον βασικό μέτοχο της τράπεζας.

Να σημειωθεί εδώ πως την ίδια μέρα που η Τράπεζα της Ελλάδος απέρριψε τις υποψηφιότητες των κ.κ. Ρουμελιώτη και Σαπουντζόγλου για την ηγεσία της Attica Bank, οι δικαστικές αρχές προχώρησαν σε κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή την διερεύνηση της υπόθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποία εμπλέκεται και η σύζυγος του διοικητή.

Απ' ότι έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, η έρευνα πραγματοποιήθηκε με εντολή της επικεφαλής των εισαγγελέων Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου.

H έρευνα αφορά κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ που φέρεται ότι εισέπραξε μέσω εταιρείας που διέθετε η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως επίσης και σε καταγγελίες για εξαφάνιση κρίσιμων εγγράφων που σχετίζονταν με την εν λόγω υπόθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider