Την Τρίτη η νέα διοίκηση της Attica Bank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την Τρίτη η νέα διοίκηση της Attica Bank

Tην Τρίτη θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank με πρόεδρο τον Τάκη Ρουμελιώτη και διευθύνοντα σύμβουλο τον Θόδωρο Πανταλάκη, όπως αναφέρουν στο insider.gr πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Ανεστάλη το πρωί της Παρασκευής η διαπραγμάτευση της μετοχής της Attica Bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω των εξελίξεων που έχουν υπάρξει με την Τράπεζα της Ελλάδος και της εμπλοκής που έχει δημιουργηθεί στις διοικητικές αλλάγες.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος αφενός δεν ενέκρινε τη νέα διοίκηση της Αττικής που πρότεινε το δημόσιο και το ΤΣΜΕΔΕ, ενώ παράλληλα της απαγόρευσε να χορηγεί νέα δάνεια, έως ότου υπάρξει λύση σε σοβαρές εκκρεμότητες.

Εξάλλου, ένα βήμα πριν από το διορισμό Επιτρόπου στην Τράπεζα Αττικής βρέθηκε την Πέμπτη η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το απόγευμα της Πέμπτης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον ενημέρωσε για την πρόθεση της Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει στο έσχατο μέτρο καθώς τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τράπεζα δεν είναι εφικτό να αντιμετωπιστούν από το διοικητικό σχήμα που είχε προτείνει η Κυβέρνηση.


Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών γνωστοποιήθηκε στη συνέχεια από κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίοι όμως έσπευσαν να δώσουν άλλο περιεχόμενο στη συζήτηση. Είχε προηγηθεί η «έφοδος» των εισαγγελικών αρχών στο γραφείο της συζύγου του κ. Στουρνάρα στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου με τα διαφημιστικά κονδύλια του ΚΕΛΠΝΟ. Έτσι σύμφωνα με την κυβερνητική εκδοχή ο κ. Στουρνάρας μεταξύ άλλων.... ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τη σχετική έρευνα.

Λίγες ώρες αργότερα η Τράπεζα της Ελλάδος με ημι - επίσημη διαρροή έκανε γνωστό ότι απορρίπτει τέσσερα από τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Αττικής μεταξύ των οποίων και οι κ.κ. Τάκης Ρουμελιώτης και Μάκης Σαπουντζόγλου τους οποίους η Κυβέρνηση προόριζε για τις δύο κορυφαίες θέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου και του προέδρου αντιστοίχως. (Τα άλλα δύο μέλη είναι η κα. Πουσκούρη και ο κ. Μακέδος). Ταυτόχρονα η ΤτΕ φέρεται μετά από απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων να έχει επιβάλει «πάγωμα των νέων δανειοδοτήσεων» στην Τράπεζα Αττικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider