Στουρνάρας: Δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής μου από την ΤτΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στουρνάρας: Δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής μου από την ΤτΕ

«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο εκπαραθύρωσής μου από την Τράπεζα της Ελλάδος» τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, το απόγευμα του Σαββάτου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ανέφερε, στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα έγινε συζήτηση που αφορά αποκλειστικά στην πορεία της οικονομίας και την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος.

Ταυτόχρονα, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ακόμη πως υπήρξε καμία συζήτηση με τον πρωθυπουργό για την πρόσφατη έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στην εταιρεία της συζύγου του και σημείωσε πως η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης στην οποία ο ίδιος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

«Η σύζυγός μου, με την οποία ζω 40 χρόνια, αισίως φέτος συμπληρώσαμε 40 χρόνια, θα μπορούσα να σας διαβεβαιώσω ότι είναι το πιο έντιμο ειλικρινές, δημιουργικό και στοργικό άτομο που υπάρχει στον πλανήτη αυτό. Έχει σπιλωθεί εδώ και πολύ καιρό με την ιστορία αυτή, υπερασπίζεται τον εαυτό της μονή της, με τον ικανό συνήγορό της, και θα συνεχίσει να το κάνει», δήλωσε χαρακτηριστικά. Σε αυτό, όπως είπε, έχει βεβαίως την άμεση συμπαράστασή του και σημείωσε ότι αυτό δεν μπορεί να βάλει σκιές στις σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση. Η σύζυγός μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα χειριστεί το θέμα αυτό μόνη της, είπε.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την Attica Bank, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως «έχω στα χέρια μου το πόρισμα του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) για την Τράπεζα Αττικής και τα δάνεια που παραχώρησε. Τα δάνεια της τράπεζας προς μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους φτάνουν το 62% και αυτό προβληματίζει. Το πόρισμα τις επόμενες ημέρες θα σταλεί στον εισαγγελέα», γνωστοποίησε ο κ. Στουρνάρας. «Θα δοθεί στη δικαιοσύνη, όπως κάθε πόρισμα πρέπει να διαβιβάζεται στη δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Τέλος, σε ερώτηση αν θα χαρακτήριζε καλές τις σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση, ο κ. Στουρνάρας είπε πως «οι σχέσεις δεν είχαν χαλάσει ποτέ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider