Citi: Διπλασιασμός κερδών της Mytilineos για το 2022 - Ανθεκτικότητα σε ενδεχόμενα ενεργειακά σοκ 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citi: Διπλασιασμός κερδών της Mytilineos για το 2022 - Ανθεκτικότητα σε ενδεχόμενα ενεργειακά σοκ 
Σύμφωνα με το σχετικό report της Citi, «η εταιρεία ωριμάζει ένα μεγάλο pipeline έργων που θα τροφοδοτήσουν την οργανική της ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια».

Σταθερή στην εκτίμηση για κέρδη της Mytilineos σε επίπεδα πάνω από τα διπλάσια του 2020 για το σύνολο του τρέχοντος έτους παραμένει η Citi, μετά από ενημέρωση που έκανε ο CFO του ομίλου, Γιάννης Καλαφατάς, σε roadshow για επενδυτές στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.

Η έκθεση κάνει λόγο για υπερδιπλασιασμό των κερδών της εταιρείας το 2022 (EBITDA: 550ε κατ. ευρώ, καθαρά κέρδη: 297 εκατ. ευρώ, κέρδη ανά μετοχή €2,2, 4.5% μερισματική απόδοση), ενώ θεωρεί πως η Mytilineos έχει όλους εκείνους τους σημαντικοί καταλύτες που θα συνεισφέρουν στη δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας πέραν από το 2022.

Σύμφωνα με το σχετικό report της Citi, «η εταιρεία ωριμάζει ένα μεγάλο pipeline έργων που θα τροφοδοτήσουν την οργανική της ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Έτσι η Mytilineos προσφέρει έναν ιδανικό συνδυασμό ανάπτυξης και αξίας»

Παράλληλα, «η πράσινη ανάπτυξη μέσω της παραγωγής ανακυκλωμένου αλουμινίου και της γρήγορης ωρίμανσης έργων ΑΠΕ εντός και εκτός Ελλάδος, καθιερώνει τη Mytilineos ως ένα παίκτη με ισχυρές επιδόσεις στο ESG» σημειώνει η Citi.

Ακόμα, στο report γίνεται λόγος για το άνοιγμα της εταιρείας στη Ρωσία εν μέσω των επιπτώσεων που έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία, με την Citi να υποστηρίζει πως η Mytilineos «έχει ένα σημαντικό portfolio φυσικού αερίου με σημαντική διαφοροποίηση στην προμήθειά του ούτως ώστε να είναι προετοιμασμένη να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πρόκληση.

Για παράδειγμα η εταιρεία σήμερα έχει πετύχει να λειτουργεί με σημαντικά μειωμένο Ρωσικό αέριο στο μείγμα της, αντικαθιστώντας το σχεδόν εξολοκλήρου με πιο φτηνό LNG».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Mytilineos - Siemens Energy: Νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φ/α στην Πολωνία

gazzetta
gazzetta reader insider insider