Εθνική: Κεφαλαιακή ενίσχυση μέσω πώλησης των κεφαλαίων NBGI Private Equity

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εθνική: Κεφαλαιακή ενίσχυση μέσω πώλησης των κεφαλαίων NBGI Private Equity

Την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 100% της συμμετοχής της στα 11 Κεφάλαια Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΚΕΣ) που κατείχε άμεσα ή έμμεσα και τα οποία διαχειρίζονταν από την NBGI Private Equity Limited (NBGI PE), σε κεφάλαια επενδυτικών συμμετοχών τα οποία διαχειρίζεται η Deutsche Bank Private Equity (DBPE) και η Goldman Sachs Asset Management (GSAM) ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 288 εκατ. ευρώ. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής και συνυπολογίζοντας τα συνδεόμενα με την εν λόγω έξοδα, ο δείκτης CET1 της Εθνικής αυξάνεται κατά 23 μ.β, με βάση τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου του 2016.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της πώλησης των ΚΕΣ υπογραμμίζει την αφοσίωση της διοίκησης της Εθνικής στην επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσης της Τράπεζας και στη μακροπρόθεσμη στρατηγική της να διοχετεύσει κεφάλαια στην ελληνική οικονομία και να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Η Greenhill Cogent Europe ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η Proskauer Rose ως νομικός σύμβουλος της Εθνικής σχετικά με τη συναλλαγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider