Βασίλης Σταύρου: Στον όμιλο του Γ. Βάλβη ο πρώην ισχυρός άντρας της ΑΒ Βασιλόπουλος – Τα σχέδια για το premium νερό των Καρπαθίων

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βασίλης Σταύρου: Στον όμιλο του Γ. Βάλβη ο πρώην ισχυρός άντρας της ΑΒ Βασιλόπουλος – Τα σχέδια για το premium νερό των Καρπαθίων
O Βασίλης Σταύρου αναλαμβάνει CEO της Valvis Holding του Γιάννη Βάλβη. Η είσοδός του στην εμφιάλωση νερού και η συνδρομή του στα σχέδια του Βάλβη να διεισδύσει σε έναν πολλά υποσχόμενο κλάδο.

Ένα νέο κεφάλαιο στην επαγγελματική του διαδρομή ανοίγει ο Βασίλης Σταύρου, οκτώ μήνες μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από το τιμόνι της ΑΒ Βασιλόπουλος, ολοκληρώνοντας μια πορεία 28 ετών στην κορυφαία αλυσίδα της οργανωμένης λιανικής.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην ισχυρός άντρας της ΑΒ Βασιλόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Valvis Holding, της εταιρείας του δραστήριου επιχειρηματία Γιάννη Βάλβη που δραστηριοποιείται σε ένα εύρος επιχειρήσεων, όπου ξεχωρίζει η εμφιάλωση του premium ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού AQUA Carpatica.

Ο κ. Σταύρου ετοιμάζεται να εισέλθει δυναμικά στην αγορά εμφιάλωσης νερού σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς πρόκειται για έναν ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο όπου οι εξελίξεις τρέχουν… σαν νερό. Η κινητικότητα που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού είναι έντονη, ενώ οι στρατηγικές συμφωνίες και επενδύσεις πέφτουν βροχή, επιβεβαιώνοντας την αστείρευτη «δίψα» των ισχυρών παικτών να διεκδικήσουν με αξιώσεις ακόμη υψηλότερα μερίδια αγοράς.

Το στοίχημα εδραίωσης του premium νερού στην ελληνική αγορά

Ο κ. Σταύρου, στέλεχος με μεγάλη προϋπηρεσία, αναλαμβάνει τα ηνία της Valvis Holding έχοντας έναν ξεκάθαρο στόχο. Την ώρα που ο όμιλος διανύει μια περίοδο έντονης αναπτυξιακής δραστηριότητας, να συνδράμει ώστε η Valvis Holding να… ταράξει τα νερά στην ελληνική αγορά εμφιαλωμένου νερού. Ο Γιάννης Βάλβης έχει κάνει άλλωστε σαφή τα σχέδιά του ενίσχυση και κατ’ επέκταση της παρουσίας του εμφιαλωμένου νερού AQUA Carpatica στην ελληνική αγορά. Μια αγορά στην οποία έκανε την εμφάνισή του μόλις πέρυσι, με αποκλειστικό αντιπρόσωπο την Mantis Group.

Το AQUA Carpatica έχει συστηθεί στην αγορά ως το μοναδικό νερό στον κόσμο χωρίς νιτρικά (το φυσικώς ανθρακούχο) και με ελάχιστα νιτρικά (το φυσικό μεταλλικό νερό) το οποίο αναβλύζει από παρθένες πηγές μέσα στα δάση των Καρπαθίων στη Ρουμανία. Ο Γιάννης Βάλβης ήταν εκείνος που το ανακάλυψε και έχοντας ήδη κερδίσει την προτίμηση του ρουμανικού λαού, τώρα έχει βάλει πλώρη να ενισχύσει τα μερίδια αγοράς του AQUA Carpatica στην Ελλάδα. Το μεγάλο στοίχημα είναι να πειστεί ο Έλληνας καταναλωτής ώστε να εντάξει στην καθημερινότητά του το νερό από τα Καρπάθια Όρη.

Έχοντας θητεύσει σε διευθυντικές θέσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι το κομμάτι των πωλήσεων, ο Βασίλης Σταύρου θα αναλάβει να «τρέξει» τα σχέδια επέκτασης του AQUA Carpatica στην ελληνική αγορά, τόσο μέσα από το κανάλι του οργανωμένου λιανεμπορίου, όσο και από το horeca. Υπενθυμίζεται εδώ άλλωστε ότι το premium νερό είναι διαθέσιμος σχεδόν σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας.

Η στρατηγική συνεργασία με την PepsiCo και το βλέμμα στο εξωτερικό

Τα σχέδια του Γιάννη Βάλβη δεν περιορίζονται ωστόσο στην ελληνική αγορά. Ήταν στις αρχές Αυγούστου όταν η PepsiCo ανακοίνωσε ότι προχωρά σε στρατηγική συμφωνία με το νερό AQUA Carpatica, βάσει της οποίας θα κατέχει το 20% των μετοχών του. Η συμφωνία περιλαμβάνει το δικαίωμα διανομής του AQUA Carpatica σε Ρουμανία και Πολωνία, αλλά και τη δυνατότητα επέκτασης του και σε άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Το AQUA Carpatica, ένα νερό με εξαιρετική γεύση και σημαντική παρουσία στην αγορά, συμπληρώνει τέλεια το υπάρχον χαρτοφυλάκιο premium ποτών της PepsiCo», είχε δηλώσει τότε ο Διευθύνων Σύμβουλος της PepsiCo Ευρώπης, Silviu Popovici για να συμπληρώσει πως «είμαστε βέβαιοι ότι η σημαντική αξία του AQUA Carpatica θα έχει μεγάλη απήχηση στους πελάτες και τους καταναλωτές μας παγκοσμίως».

Η πρότερη άλλωστε «θητεία» του Βασίλη Σταύρου στη διαχείριση επιχειρήσεων και ανθρώπων θα φανεί χρήσιμη και κατά την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής συνεργασίας, με τον Γιάννη Βάλβη να δηλώνει πως «η τόσο σημαντική εμπειρία που ο Βασίλης φέρνει μαζί του θα βοηθήσουν στην υλοποίηση της στρατηγικής μας για μια διεθνή και αειφόρο ανάπτυξή μας». Άλλωστε η εξαγωγική δραστηριότητα του AQUA Carpatica είναι σημαντική και εκτείνεται από το Λος Άντζελες και τη Βρετανία έως το Ντουμπάι και την Ιαπωνία.

Η Valvis Holding

H Valvis Holding ιδρύθηκε το 1994 και πέραν της εμφιάλωσης νερού δραστηριοποιείται στην οινοποιεία, με την επιλεγμένη παραγωγή κρασιών Domeniile Samburesti, καθώς και στη βιολογική καλλιέργεια δημητριακών με την επωνυμία LaDORNA. Στους στόχους του ομίλου περιλαμβάνεται η ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως φωτοβολταϊκό πάρκο καθώς και παραγωγή ενέργειας με βάση τη βιομάζα.

Επικεφαλής της Valvis Holding είναι ο Γιάννης Βάλβης, Έλληνας τρίτης γενιάς από τη Σαντορίνη που δραστηριοποιείται στη Ρουμανία. Μεγάλωσε σε Γενεύη, Αθήνα και Βουκουρέστι, ενώ η επιχειρηματική του δράση είναι γνωστή στους επιχειρηματικούς κύκλους της Ρουμανίας και συνολικά των Βαλκανίων.

Η επιχειρηματική πορεία του Βασίλη Σταύρου

Ήταν στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου όταν ο Βασίλης Σταύρου ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ΑΒ Βασιλόπουλος, όπου ασκούσε καθήκοντα Brand President από το 2018, αιφνιδιάζοντας τους πάντες και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ahold Delhaize Ευρώπης και Ινδονησίας, Wouter Kolk, να κάνει λόγο για έναν άνθρωπο «γνωστό και σεβαστό για το πάθος του για τους ανθρώπους και το χτίσιμο δυνατών ομάδων. Η βαθιά εμπειρία του στο χώρο του λιανικού εμπορίου και η φροντίδα για τους άλλους είναι μοναδική και θα μείνει αξέχαστη σε πολλούς».

Ο Βασίλης Σταύρου είναι πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Ξεκίνησε στην ΑΒ Βασιλόπουλος το 1994 ως επικεφαλής του τμήματος Τυποποίησης Οπωροκηπευτικών. Ήταν το 1997 όταν ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή στο τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου στη Διεύθυνση Αγορών της εταιρείας, το 2000 υπηρέτησε την εταιρεία από τη θέση του Διευθυντή του τμήματος Ανθρώπινων Πόρων, ενώ το 2012 ανέλαβε το ρόλο του Ανώτερου Αντιπροέδρου Ανθρώπινου Δυναμικού και Αειφορίας του ομίλου στην Ευρώπη.

Το 2014 ο κ. Σταύρου ανέλαβε τη θέση του Αντιπροέδρου και Γενικού Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ινδονησία, ενώ από το 2015 εκτελούσε καθήκοντα Διοικητικού Γενικού Διευθυντή της Mega Image, θυγατρικής της αλυσίδας Ahold Delhaize στη Ρουμανία. Αυτή του η θέση αποδείχθηκε άλλωστε κομβική για τη μετέπειτα συνεργασία του με τον Γιάννη Βάλβη.

Τον Οκτώβριο του 2018 ανέλαβε καθήκοντα Brand President της ΑΒ Βασιλόπουλος, διαδεχόμενος τον Λεωνίδα Βρεττάκο, θέση την οποία διατήρησε μέχρι το πρωί της 4ης Φεβρουαρίου 2022, οπότε και έγινε γνωστή η αποχώρησή του από το τιμόνι της αλυσίδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βγαίνουν» δύο μεγάλα έργα άρδευσης/υδροδότησης ύψους 230 εκατ. ευρώ – Το ΣΔΙΤ του Ταυρωπού και το project στη Λέσβο

Σταθερή η ανάπτυξη της εταιρείας παιχνιδιών Μουστάκας – Άλμα στην κερδοφορία το 2021

Δεν... στερεύουν οι εξελίξεις στον κλάδο του εμφιαλωμένου νερού - Οι κινήσεις των μεγάλων «παικτών»

gazzetta
gazzetta reader insider insider