Απώλειες 1% για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες 1% για τον χρυσό
Ο χρυσός αγοράς spot υποχώρησε περίπου 1% στα 2.440,47 δολάρια ανά ουγγιά.

Κατά 1% υποχώρησαν οι τιμές του χρυσού την Τετάρτη, αφού τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον Ιούλιο ήταν σύμφωνος με τις προβλέψεις, αυξάνοντας τις προσδοκίες της αγοράς πως η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός αγοράς spot υποχώρησε περίπου 1% στα 2.440,47 δολάρια ανά ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν 1,1% στα 2.479,70 δολάρια.

«Φαίνεται πως έχει κλειδώσει μία μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. Αυτή τη στιγμή, τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η Fed θα ξεκινήσει με 25 μονάδες βάσης, κάτι που θα αποτελούσε μία απογοήτευση για την αγορά που θα άρεσε μία υπέρβαση», δήλωσε ο Tai Wong, ανεξάρτητος έμπορος μετάλλων με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Ο συνολικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή επιταχύνθηκε 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 2,9% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, σχεδόν το 90% της μηνιαίας ανόδου αποδίδεται στα κόστη στέγασης (ενοίκια, στεγαστικά δάνεια, φόροι ιδιοκτησίας, θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα κλπ) τα οποία αυξήθηκαν από τον Ιούνιο. Ο δομικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή -ο οποίος εξαιρεί τις τιμές τροφίμων και ενέργειας- αυξήθηκε κατά 3,2% τον Ιούλιο σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, ωστόσο ο ρυθμός του παραμένει ο χαμηλότερος από τις αρχές του 2021.

Οι αγορές βλέπουν τώρα 41% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από τη Fed τον Σεπτέμβριο έναντι 50% πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων για τον αμερικανικό δείκτη τιμών καταναλωτή, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

«Οι προσδοκίες τώρα έχουν μετατοπιστεί υπέρ μιας μείωσης μόλις 25 μονάδων βάσης, οπότε αυτό θα μπορούσε να αφαιρέσει κάποια από τη δυναμική της αγοράς χρυσού», επισήμανε ο Phillip Streible, αναλυτής της Blue Line Futures.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Σε πράσινο έδαφος οι δείκτες - Κέρδη 5,3% για τη UBS

Wells Fargo: Όταν μειώσει τα επιτόκια η Fed, θα ξαναζήσουμε ημέρες 1995

Τραπεζοκεντρική άνοδος στο Χρηματιστήριο - Έκρηξη τζίρου σε τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider