Σε επίπεδο - ρεκόρ το επιτόκιο της Τράπεζας του Μεξικού μετά τη νέα αύξηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε επίπεδο - ρεκόρ το επιτόκιο της Τράπεζας του Μεξικού μετά τη νέα αύξηση
Ρεκόρ με διψήφιο επιτόκιο.

Η Τράπεζα του Μεξικού αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 75 μονάδες βάσης στο ιστορικό 10% την Πέμπτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις και ακολουθώντας τα βήματα της Fed.

Ο αναπληρωτής διοικητής της Banxico, Ζεράρδο Εσκιβέλ είπε στο Reuters πως στις «επόμενες συνεδριάσεις της, το διοικητικό συμβούλιο θα αξιολογήσει το μέγεθος των ανοδικών προσαρμογών στο επιτόκιο αναφοράς με βάση τις επικρατούσες συνθήκες» χωρίς να αποκλείει νέες ανόδους.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Μεξικανός Πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ προειδοποίησε σε συνέντευξη Τύπου ότι η αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να επιβραδύνει την οικονομία.

«Αμφισβητώ πολύ το γεγονός ότι παντού η φόρμουλα για τη μείωση του πληθωρισμού είναι η αύξηση των επιτοκίων, καθώς αυτό είναι άβολο για την οικονομία επειδή οι πιστώσεις γίνονται πιο ακριβές», ανέφερε ο πρόεδρος.

Ο πληθωρισμός στο Μεξικό επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο, με τη Banxico να τονίζει πως «αν και υπάρχουν σημάδια υποχώρησης, το ισοζύγιο των κινδύνων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τροχιά του πληθωρισμού στον ορίζοντα παραμένει προς τα πάνω», ενώ ο στόχος του 3% αναμένεται να επιτευχθεί το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νάγκελ (ΕΚΤ): Να αυξηθούν τα μακροπρόθεσμα επιτόκια

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Οι αυξήσεις μισθών «θρέφουν» τον πληθωρισμό

Σε υψηλό 38 ετών ο πληθωρισμός στην Ιρλανδία - «Εκτοξεύθηκε» στο 9,2%

gazzetta
gazzetta reader insider insider