«Μπλόκο» Μασκ σε λογαριασμούς δημοσιογράφων μετά από σοκ για το γιο του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μπλόκο» Μασκ σε λογαριασμούς δημοσιογράφων μετά από σοκ για το γιο του
«Βασικά συντεταγμένες δολοφονίας» οι πληροφορίες για την πραγματική τοποθεσία του.  

«Μπλόκο» έβαλε ο Έλον Μασκ σε λογαριασμούς ορισμένων δημοσιογράφων στο Twitter, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος απαντώντας μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό μου εξήγησε πως η κίνηση αυτή έγινε διότι οι δημοσιογράφοι, των οποίων ανέστειλε τους λογαριασμούς, πόσταραν σε πραγματικό χρόνο το που βρισκόταν ο ίδιος, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του ίδιου και της οικογένειας του.

Χαρακτήρισε δε τις πληροφορίες για την πραγματική τοποθεσία του «βασικά συντεταγμένες δολοφονίας».

Μάλιστα, τόνισε πως οποιοσδήποτε λογαριασμός δημοσιοποιεί τοποθεσίες οποιουδήποτε σε πραγματικό χρόνο, θα αναστέλλεται, καθώς θεωρείται παραβίαση για τη σωματική ακεραιότητα και ασφάλεια. Σε αυτό περιλαμβάνονται αναρτήσεις ιστοτόπων με πληροφορίες σχετικά με τοποθεσίες προσώπων σε πραγματικό χρόνο.

Διευκρίνισε πως είναι «ok» οι αναρτήσεις για το που ταξίδεψε κάποιος, εφόσον υπάρχει μικρή καθυστέρηση, καθώς δεν αποτελεί ζήτημα ασφαλείας.

Συνέχισε δε με μία ανάρτηση για γεγονός που συνέβη στον ίδιο και την οικογένεια του. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «χθες το βράδυ ακολούθουσε ένας τρελός διώκτης (stalker) το αυτοκίνητο που μετέφερε τον μικρό X (το γιο του Μασκ με την τραγουδίστρια Γκράιμς), νομίζοντας πως είμαι εγώ μέσα, και αργότερα μπλόκαρε το αυτοκίνητο από το να (μπορεί) να κινηθεί και σκαρφάλωσε στο καπό. Έχει ήδη ληφθεί νομική δράση κατά του Σούινι και των οργανώσεων που υποστηρίζουν να υπάρξει βλάβη στην οικογένεια μου».

Νωρίτερα την Πέμπτη είχε γίνει γνωστό πως ο φοιτητής του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριντα, Τζακ Σουίνι, παρακολουθούσε το προσωπικό τζετ του Μασκ και «πόσταρε» τις πληροφορίες πτήσης του στο Twitter υπό το μπάνερ ElonJet.

Τέλος διενεργεί ψήφισμα στον προσωπικό λογαριασμό του για το πότε να ενεργοποιηθούν εκ νέου οι λογαριασμοί των δημοσιογράφων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έλον Μασκ: Είχε πει δεν θα πουλήσει άλλες μετοχές της Tesla και όμως συνεχίζει

gazzetta
gazzetta reader insider insider