Τράπεζα Πειραιώς: Έως το τέλος της εβδομάδας κλειδώνει ο CEO

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τράπεζα Πειραιώς: Έως το τέλος της εβδομάδας κλειδώνει ο CEO

Στην τελική ευθεία, χωρίς όμως να λείπουν οι εντάσσεις βρίσκεται η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς. Κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο ακόμη και για «πόλεμο» καθώς περιγράφουν τις εξελίξεις γύρω από την τοποθέτηση του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου στην Τράπεζα Πειραιώς, με δεδομένο ότι οι πιέσεις που ασκούνται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς τους ιδιώτες μετόχους της τράπεζας, αλλά και από τις διοικητικές ομάδες εντός του ιδρύματος για τον νέο επικεφαλής είναι μεγάλες.

Δεν είναι τυχαίο πως το θέμα αυτό απασχόλησε τη σημερινή συνάντηση των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιάννη Δραγασάκη με τον Γιάννη Στουρνάρα, καθώς οι επιπλοκές στην ανάδειξη της ηγεσίας της Πειραιώς δεν έχουν τελειωμό.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι διαρροές ονομάτων από τη short list της Egon Zehnder οδήγησαν αφενός στην απόσυρση υποψηφίων από τη διαδικασία επιλογής του νέου CEO, αφετέρου σε παραιτήσεις στελεχών από την Επιτροπή Επιλογής (nomination committee) του πιστωτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, για την πλήρωση της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Πειραιώς θα ακολουθηθεί τα επόμενα 24ωρα μια ακόμη πιο εμπιστευτική διαδικασία, ώστε να αναδειχθεί ο νέος CEO έως το τέλος της εβδομάδος (νέος πρόεδρος θα είναι ο Γιώργος Χατζηνικολάου).

Κατά εκτιμήσεις στη νέα λίστα θα μετέχουν και κάποιοι που δεν περιλαμβάνονταν στην προηγούμενη short list.

Αν και πληροφορίες φέρουν τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο John Paulson που ελέγχει το 20%-25% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις αυτές, ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά της κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών, που με κοινή γλώσσα διαμηνύουν πως «τον τελικό λόγο τον έχει ο SSM».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider