Ο όμιλος N+1 αλλάζει επωνυμία και γίνεται ALANTRA

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο όμιλος N+1 αλλάζει επωνυμία και γίνεται ALANTRA

Ο όμιλος Επενδυτικής Τραπεζικής και Διαχείρισης Κεφαλαίων N+1 αλλάζει όνομα και γίνεται ALANTRA. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το νέο όνομα εκφράζει καλύτερα τη νέα πραγματικότητα του ομίλου, ο οποίος κατά την τελευταία περίοδο έχει μετατραπεί σε έναν πραγματικά παγκόσμιο χρηματοοικονομικό όμιλο παροχής υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης κεφαλαίων, με 25 γραφεία και περισσότερους από 345 συμβούλους σε 19 χώρες ανά τον κόσμο.

Ο Santiago Eguidazu, εκτελεστικός πρόεδρος της ALANTRA, δήλωσε: «Η υιοθέτηση του ονόματος ALANTRA, ως νέα μας επωνυμία, είναι ο καλύτερος τρόπος να εκφράσουμε τη θέλησή μας να εισέλθουμε σε μια νέα εποχή. Σημαίνει επίσης ότι δημιουργούμε ένα νέο σχήμα, στο οποίο συμμετέχουν οι εταίροι μας και από τις 19 χώρες στις οποίες λειτουργούμε».

Σημειώνεται ακόμη ότι η ALANTRA ξεκινάει τη νέα της εποχή, με στόχο να γίνει ο πλέον σημαντικός συνεργάτης για εταιρίες, family offices και επενδυτές που δραστηριοποιούνται στο μεσαίο τμήμα της αγοράς (mid-market), τομέας στον οποίο δραστηριοποιούνται οι εταίροι της για πάνω από 30 χρόνια. Στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής, η ALANTRA έχει ολοκληρώσει 368 συναλλαγές από το 2013 έως σήμερα, έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει μερικές συναλλαγές όπως:

* Η αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση της Catalunya Bank, με παράλληλη πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL), ύψους 6,4 δισ. ευρώ στη Blackstone και η αντίστοιχη ανακεφαλαιοποίηση της πορτογαλικής Τράπεζας Banif.

* Η δημιουργία τουλάχιστον 12 σχημάτων διαχείρισης NPLs και Ανακτηθέντων Ακινήτων (REOs) με προσέλκυση ξένων στρατηγικών επενδυτών (NPL και REO Servicing Platforms) σε όλη τη Νότια Ευρώπη.

* Πάνω από 25 συναλλαγές αξιοποίησης χαρτοφυλακίων NPL με ονομαστική αξία άνω των 25 δισ. ευρώ κατά την τελευταία διετία.

* Η αποκρατικοποίηση της AENA (εταιρίας διαχείρισης 61 αεροδρομίων παγκοσμίως) μέσω της εισαγωγής στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης, με άντληση 4,2 δισ. ευρώ.

* Η αναδιάρθρωση του δανειακού χαρτοφυλακίου και λοιπών εμπορικών υποχρεώσεων της Pescanova, ύψους άνω των 4 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση κεφαλαίων, η ALANTRA έχει υπό διαχείριση ένα χαρτοφυλάκιο μεγαλύτερο των 3,2 δισ. ευρώ. Στον τομέα αυτό, ο όμιλος παρέχει υπηρεσίες σε άνω των 80 θεσμικών επενδυτών, επενδύοντας σε 5 εξειδικευμένα «εναλλακτικά» περιουσιακά στοιχεία (π.χ. private equity, distressed και active funds), που απευθύνονται αποκλειστικά σε μεσαίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τέλος, η ομάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της ALANTRA συμβουλεύει πάνω από 450 ιδιώτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες που βασίζονται στην αντικειμενικότητα, εξειδίκευση, προστασία κεφαλαίου και στην εξεύρεση ελκυστικών αποδόσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider