Μεγάλη επένδυση 200 εκατ. ευρώ από την Philip Morris - Παπαστράτος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλη επένδυση 200 εκατ. ευρώ από την Philip Morris - Παπαστράτος
Μία μεγάλη επένδυση 200 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η Philip Morris - Παπαστράτος.

Η Philip Morris - Παπαστράτος θα προχωρήσει σε μεγάλη επένδυση 200 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα που θα ολοκληρωθεί έως το 2025 δημιουργώντας 300 νέες θέσεις εργασίας, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Νέα Εποχή Παπαστράτος».

Η νέα επένδυση θα αυξήσει την αξία των εξαγωγών στα 300 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνει 4 νέες γραμμές παραγωγής στον Ασπρόπυργο, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Ευρώπης της Phillip Morris, Massimo Andolina.

«Η Παπαστράτος διαδραματίζει έναν καθοριστικό ρόλο στη Philip Morris International και, επίσης, αποτελεί σημαντικό πυλώνα στις εξαγωγές της ελληνικής οικονομίας. Και η Ελλάδα αποτελεί σήμερα στην Ευρώπη ένα μοναδικό παράδειγμα προόδου προς ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο, χάρη σε ένα ρεαλιστικό και βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο αναγνωρίζει τη συμβολή που μπορεί να έχουν τα εναλλακτικά προϊόντα, όπως το IQOS, στη διαχείριση του καπνίσματος. Αξίζει να σημειωθεί, πως πέντε χρόνια μετά το λανσάρισμά του, το προϊόν έχει λάβει μερίδιο 18,1% στην αγορά των καπνικών προϊόντων, δείχνοντας μια σαφή στροφή των Ελλήνων καπνιστών σε εναλλακτικά προϊόντα. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότεροι υπερήφανοι για αυτή την εξέλιξη. Για να ενώσουμε ακόμη περισσότερο τις δυνάμεις μας με την Παπαστράτος, για ένα κόσμο χωρίς τσιγάρο, ανακοινώνουμε νέα επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Η νέα επένδυση που ανακοινώσαμε σήμερα αποδεικνύει ότι η Παπαστράτος είναι έτοιμη, με πράξεις προς το καλύτερο, που μας επιτρέπουν να κοιτάμε, με θάρρος και αισιοδοξία, το αύριο στα μάτια και να λέμε: "Αγαπητό αύριο, είμαστε έτοιμοι". Έχοντας στο επίκεντρο τους ανθρώπους μας, την κοινωνία και τη χώρα, επενδύουμε σήμερα, επιπλέον 200 εκατ. ευρώ στην τεχνολογία που γεννά την καινοτομία. Ενδυναμώνουμε ακόμα περισσότερο την παραγωγική μας δομή και ενισχύουμε τόσο την εξαγωγική μας δυναμική, όσο και τις δυνατότητες των ανθρώπων μας μέσα από την συνεχή εκπαίδευσή τους. Δηλώνουμε έτοιμοι για το αύριο και στο ταξίδι μας προς αυτό, προχωράμε όλοι μαζί, χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω» επεσήμανε από την πλευρά του ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Γιώργος Μαργώνης.

Επίσης, στην εταιρεία έρχονται 300 νέοι και νέες μηχανικοί που θα αμείβονται πάνω από το μέσο όρο της αγοράς και θα εκπαιδεύονται συνεχώς.

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης αντιπρόεδρος PMI της ΝΑ Ευρώπης, υπογράμμισε πως με την έλευση της νέας εποχής της Παπαστράτος ενώνεται το χτες, το σήμερα με το αύριο. «Το μαζί σημαίνει τόσα πολλά για εμάς» σημείωσε και πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι αποτελούν την «καρδιά» της επιχείρησης.

«Η Νέα Εποχή της Παπαστράτος ισχυροποιεί την Ελλάδα στο κέντρο των παγκόσμιων εξελίξεων, με περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής της εξωστρέφειας και 300 νέες θέσεις εργασίας. Με πράξεις που έχουν ως αφετηρία να κάνουμε το σωστό, το προς το καλύτερο όλων – και που από το 2017 μέχρι σήμερα έχουν οδηγήσει σε συνολική επένδυση 700 εκατομμυρίων ευρώ. Συνεχίζουμε σήμερα, με θετικό αποτύπωμα για τη χώρα μας, την κοινωνία, την οικονομία, και, πάνω από όλα, για τον πυρήνα της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, τους ανθρώπους της Παπαστράτος» τόνισε ο κ. Χαρπαντίδης.

Σημειώνεται ότι οι επενδύσεις της Παπαστράτος από το 2017 έχουν υπερβεί το μισό δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει βάλει τη βιωσιμότητα στον πυρήνα της επιχειρηματικότητας της.

Το εργοστάσιό της, όσο μεγαλώνει τόσο μειώνει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, έχοντας φτάσει σήμερα σε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Η εκδήλωση

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζα Πειραιώς: Δημόσια πρόταση για την Attica Group - Στα 1,855 ευρώ

B&F ΑΒΕΕ: Διανέμει κέρδη 0,2265 ευρώ ανά μετοχή

Lloyds: Κοντά στα 7 δισ. στερλίνες τα κέρδη του 2022, με αυξημένες τις προβλέψεις για τα «κόκκινα» δάνεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider