Αυστηροί και συνεχείς έλεγχοι στους αδειοδοτημένους παρόχους διαδικτυακών παιγνίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστηροί και συνεχείς έλεγχοι στους αδειοδοτημένους παρόχους διαδικτυακών παιγνίων
Η ραγδαία ανάπτυξη του on line gaming τα τελευταία χρόνια άλλαξε την αγορά παιγνίων με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη αγορά να αδειοδοτηθεί πρώτη και η ζήτηση για νέες άδειες να παραμένει υψηλή.

Η ραγδαία ανάπτυξη του on line gaming τα τελευταία χρόνια άλλαξε την αγορά παιγνίων με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη αγορά να αδειοδοτηθεί πρώτη και η ζήτηση για νέες άδειες να παραμένει υψηλή.

Προκειμένου η αγορά να λειτουργεί σωστά η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων εντατικοποιεί το εποπτικό της ρόλο με την ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη που θα προχωρήσει σε «ακτινογραφία» της ραγδαίας αναπτυσσόμενης αγοράς με στόχο την πλήρη καταγραφή δεδομένων.

Ειδικότερα η ΕΕΕΠ ανέθεσε στην εταιρεία με την επωνυμία «SEVEN RED LINES IKE» ) την παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης νέων ροών δεδομένων και νέων αναφορών, καθώς και υπηρεσιών υποστήριξης των διεργασιών εξαγωγής, μετασχηματισμού και μεταφόρτωσης (ETL) δεδομένων και αναφορών για την εποπτεία των Κατόχων Άδειας διοργάνωσης και διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων μέσω διαδικτύου, αντί συνολικού τιμήματος 29.980 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 24%.

Oι υπηρεσίες που θα παρέχει η εταιρεία αφορούν:

  1. Υπηρεσίες υποστήριξης διεργασιών εξαγωγής, μετασχηματισμού και μεταφόρτωσης (ETL) ροών δεδομένων και αναφορών σε Power BI.
  2. Υπηρεσίες ανάπτυξης τριών (3) νέων ροών δεδομένων εξαγωγής, μετασχηματισμού και μεταφόρτωσης (ETL).
  3. Υπηρεσίες ανάπτυξης τριών (3) νέων αναφορών σε Power BI.

Η διάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών ορίζεται σε δύο (2) μήνες από την υπογραφή και ανάρτηση της σύμβασης στο ΚΗΜΔΗΣ για την ανάπτυξη νέων ροών δεδομένων και νέων αναφορών και σε δώδεκα (12) μήνες για τις υπηρεσίες υποστήριξης.

Οι αδειοδοτημένοι πάροχοι

Ήταν πριν περίπου δύο χρόνια στο πλαίσιο της ρυθμισμένης πλέον αγοράς των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας, δόθηκαν από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) 16 μόνιμες άδειες σε παρόχους για τη νόμιμη διεξαγωγή στοιχήματος και παιχνιδιών καζίνο.

Σύντομα ο αριθμός των αδειοδοτημένων παρόχων αναμένεται να αγγίξει τους 18 εφόσον η ΕΕΕΠ ολοκληρώσει τη διαδικασία της αξιολόγησης και τελικά εγκρίνει τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί ήδη από τα μέσα του περασμένου έτους από τους παρόχους Triton και Elladix.

Ωστόσο η αγορά θα συνεχίζει να αναπτύσσεται με πηγές της να προβλέπουν ότι στην επόμενη τριετία οι αδειοδοτημένες διαδικτυακές εταιρείες θα έχουν προσεγγίσει ενδεχομένως και τις 25. Η πρόβλεψη αυτή αφορά την αγορά με τα σημερινά δεδομένα. Ωστόσο αν εφαρμοστούν οι αλλαγές που σχεδιάζει η Αρχή μαζί με την πιθανολογούμενη μείωση ή ακόμα και κατάργηση των φόρων παικτών η αγορά μπορεί και να γιγαντωθεί. Να σημειωθεί ότι με βάση το ισχύον καθεστώς, καταβάλλεται φόρος 35% επί των ακαθάριστων εσόδων (GGR tax), ενώ παράλληλα προβλέπεται φόρος και στα κέρδη των παικτών, με τον συντελεστή να διαμορφώνεται στο 15% για κέρδη από 100 μέχρι 500 ευρώ και 20% από 500,01 ευρώ και πάνω, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι το κέρδος από 100 ευρώ και κάτω δεν φορολογείται.

Πάντως, όπως έχει τονίσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Δ. Τζανάτος, στόχος είναι η Ελλάδα αλλάζοντας το νομοθετικό πλαίσιο με βάση την διεθνή πρακτική να μετατραπεί σε φορολογικό παράδεισο ώστε όλοι οι πάροχοι να μεταφέρουν την έδρα τους στην χώρα μας και όχι σε άλλες χώρες όπως η Μάλτα.

Για το λόγο αυτό έχει ανατεθεί σχετική μελέτη και αναμένεται σύντομα να υπάρξουν προτάσεις προς την κυβέρνηση για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εφορία: «Ξεσκονίζει» τις παλιές φορο-υποθέσεις και στέλνει «ραβασάκια» με πρόστιμα

Τράπεζες: «Υπερ-όπλο» η αυξημένη ρευστότητα – Τι δείχνουν τα στοιχεία που στέλνουν στον SSM

Γιατί ο ΟΔΔΗΧ επέλεξε να βγει στις αγορές εν μέσω... καταιγίδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider