Ευρωπαϊκή ικανοποίηση για τη μεταρρύθμιση του πλαισίου διαχείρισης τραπεζικών κρίσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωπαϊκή ικανοποίηση για τη μεταρρύθμιση του πλαισίου διαχείρισης τραπεζικών κρίσεων
Τι αναφέρουν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης (SRB) χαιρετίζουν τις προτεινόμενες νομοθετικές αλλαγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο ευρωπαϊκό πλαίσιο διαχείρισης τραπεζικών κρίσεων και ασφάλισης καταθέσεων.

«Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ευρώπη έχει ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο στη δημιουργία ενός ισχυρού πλαισίου για την αντιμετώπιση των τραπεζών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και χρεοκοπίες τραπεζών. Το να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα είναι κάτι που χαιρετίζουμε ιδιαίτερα», δήλωσαν οι Λουί ντε Γκίντος και Αντρέα Ενρία, αντιπρόεδροι και πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ αντίστοιχα. «Οι νομοθετικές προτάσεις θα επιτρέψουν στις αρχές να διαχειριστούν τις τραπεζικές κρίσεις με πιο αποτελεσματικό και εναρμονισμένο τρόπο και ως εκ τούτου αποτελούν σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης» πρόσθεσαν.

«Οι προτάσεις περιέχουν πολλές θετικές εξελίξεις. Για παράδειγμα, διευκρινίζουν το πεδίο εφαρμογής ενός ψηφίσματος σε σχέση με τις εθνικές διαδικασίες εκκαθάρισης. Ενισχύουν επίσης την εργαλειοθήκη μας για τη διαχείριση χρεοκοπιών τραπεζών με τρόπο που προστατεύει αποτελεσματικά τις κρίσιμες λειτουργίες και τους πολίτες», δήλωσε ο Dominique Laboureix, Πρόεδρος του SRB. «Στο μέλλον, θα είναι βασικό να διασφαλίσουμε – καθ’ όλη τη διάρκεια της νομοθετικής διαδικασίας – ότι τα διάφορα μέρη του πλαισίου θα συνεχίσουν να αποτελούν ένα συνεκτικό σύνολο» συμπλήρωσε.

Η ΕΚΤ και το SRB συμμετείχαν στη διαδικασία διαβούλευσης που οδήγησε στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είναι έτοιμες να παράσχουν τεχνική συμβολή για να ενισχύσουν περαιτέρω τις προτάσεις της Επιτροπής και να διασφαλίσουν ότι το συνολικό πλαίσιο είναι συνεπές και εφαρμόσιμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fitch για ελληνικές τράπεζες: Τα συν και τα πλην από το «πάγωμα» των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια

Τράπεζες: Ώθηση από την άνοδο των επιτοκίων - Τι θα κρίνει την κερδοφορία

Ευρωαγορές: Πτώση μετά τα ρεκόρ για τον Stoxx - «Βαραίνουν» πληθωρισμός και επιτόκια

gazzetta
gazzetta reader insider insider