BoJ: Διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο -0,1%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BoJ: Διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο -0,1%
Θα εξετάσει διάφορα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης που ελήφθησαν τα τελευταία 25 χρόνια για να αντιμετωπίσει τον αποπληθωρισμό και τις επιπτώσεις στην οικονομία και τις τιμές.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) άφησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της στην πρώτη συνεδρίαση πολιτικής του νέου διοικητή της, Καζούο Ουέντα.

Η απόφαση ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες των οικονομολόγων για μη μεταβολή του επιτοκίου αναφοράς, το οποίο διατηρείται στο -0,1% από τότε που η κεντρική τράπεζα έριξε τα επιτόκια κάτω από το μηδέν το 2016.

Η κεντρική τράπεζα διατήρησε επίσης αμετάβλητο το εύρος ανοχής για τα 10ετή ιαπωνικά κρατικά ομόλογα στις 50 μονάδες βάσης πάνω και κάτω από τον στόχο του 0%.

Ωστόσο, τροποποίησε τo guidance της για το μέλλον τονίζοντας πως «θα συνεχίσει υπομονετικά τη νομισματική χαλάρωση» δεδομένης της «εξαιρετικά» υψηλής αβεβαιότητας που περιβάλλει την οικονομία.

Η BOJ είπε επίσης ότι θα εξετάσει διάφορα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης που ελήφθησαν τα τελευταία 25 χρόνια για να αντιμετωπίσει τον αποπληθωρισμό και τις επιπτώσεις στην οικονομία και τις τιμές σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider