Deutsche Bank: Στα 3 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Πειραιώς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Στα 3 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Πειραιώς
Σταθερή η σύσταση «buy» για τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς από τη Deutsche Bank.

Σε βελτίωση των εκτιμήσεών της για την Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε η Deutsche Bank μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, ώστε να αντικατοπτρίζουν τις θετικές προοπτικές.

«Μετά τη δημοσίευση του ισχυρού πρώτου τριμήνου για φέτος, με θετικές επιδόσεις σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στα καθαρά έσοδα από τόκους (NII), η Πειραιώς επικαιροποίησε τους στόχους της για το 2023 και το 2025, σύμφωνα με τις προηγούμενες προσδοκίες μας», όπως αναφέρει ο γερμανικός οίκος, που αναβαθμίζει την τιμή στόχο για τη μετοχή της τράπεζας στα 3 ευρώ με σύσταση «buy».

Τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν το κύριο σημείο αναφοράς του τριμήνου και, αν και κατά την άποψη του οίκου είναι πιθανότατα κοντά στη κορύφωσή τους, το γεγονός ότι το beta καταθέσεων εξακολουθεί να είναι στο 10% το πρώτο τρίμηνο, δίνει εμπιστοσύνη ότι οι επικείμενες επιδόσεις NII θα παραμένουν λίγο καλύτερες από το αναμενόμενο.

Επιπλέον, οι προβλέψεις για τα NII για το 2023 βελτιώθηκαν σε 1,68 δισ. ευρώ έναντι 1,58 δισ. ευρώ, φθάνοντας τα 1,60 δισ. ευρώ το 2025, γεγονός που επιβεβαιώνει τις προσδοκίες της Deutsche Bank για μια ανθεκτική απόδοση, με την αύξηση των δανείων να αντισταθμίζει ως επί το πλείστον την σταδιακή επίδραση από τη μετακύλιση στις καταθέσεις και την αύξηση του κόστους χρηματοδότησης.

Παράλληλα, ενώ οι προμήθειες ήταν σταθερές σε τριμηνιαία βάση, σε ετήσια συνεχίστηκε η βελτίωση. Η Πειραιώς αναμένει μια ισχυρή βελτίωση των επιδόσεων, η οποία αντανακλάται από την αύξηση της αναλογίας των καθαρών εσόδων από προμήθειες έναντι των περιουσιακών στοιχείων από περίπου 0,6% έως το 2023 σε περίπου 0,8% έως το 2025, κυρίως λόγω της πιστωτικής επέκτασης και άλλων πρωτοβουλιών που δημιουργούν αμοιβές, ένα μέγεθος όμως που η γερμανική τράπεζα θεωρεί μάλλον πολύ αισιόδοξο (οι αιρθμοί της δείχνουν ότι θα μείνει κάτω από το 0,7% έως το 2025).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Barclays: Έτοιμη η Ελλάδα για έναν νέο ισχυρό αναπτυξιακό μεγακύκλο

Κομισιόν: Οι ακριβές τιμές αερίου ήρθαν για να μείνουν – Υπερδιπλάσιες από τα προ κρίσης επίπεδα έως και το 2024

«Ακτινογραφία» Reuters για εκλογές στην Ελλάδα: 5 ερωτήματα για τις αγορές - Γιατί οι επενδυτές «ψηφίζουν» Μητσοτάκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider