Δεν τα «βρίσκουν» ΤΧΣ - Εθνική Τράπεζα

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν τα «βρίσκουν» ΤΧΣ - Εθνική Τράπεζα

Χωρίς λευκό καπνό συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την Εθνική Τράπεζα, μετά την κόντρα που έχει προκαλέσει η επιλογή του Παναγιώτη Θωμόπουλου για τη θέση του προέδρου χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Ταμείου που εκπροσωπεί το πλειοψηφικό πακέτο στο κεφάλαιο της τράεπεζας.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Insider.gr, στη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ δεν υπήρξαν σημάδια αποκλιμάκωσης της σύγκρουσης με την Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να επιτευχθεί συμβιβαστική λύση που δεν θα αποτρέψει το «ξήλωμα» ολόκληρης της διοίκησης της τράπεζας.

Με ανακοίνωσή του το βράδυ της Τρίτης, το ΤΧΣ μετέθεσε για την Τετάρτη τις ανακοινώσεις του σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, μετά την ολοκλήρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας.

Βασική επιδίωξη του Ταμείου από τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, η οποία ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα της Τρίτης, ήταν να εξωθηθεί σε παραίτηση ο κ. Θωμόπουλος, ενδεχομένως από τον ίδιο τον Λεωνίδα Φραγκαδάκη. Αυτή φαίνεται να είναι και η βούληση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) που επιβλέπει εξ’ αποστάσεως το «σίριαλ» με τη διοίκηση της Εθνικής.

Όπως ανέφερε σε προηγούμενο δημοσίευμά του το insider.gr, ο SSM επικοινώνησε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο του ΤΧΣ, Γιώργο Μιχελή, ζητώντας να εξαντληθούν τα περιθώρια εξεύρεσης λύσης σε επίπεδο διαβουλεύσεων με την υφιστάμενη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας –τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όμως, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο σύγκλισης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα σηματοδοτήσει σαρωτικές αλλαγές στη διοίκηση της της Εθνικής Τράπεζας. Το επόμενο επεισόδιο θα διαδραμαιστεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Εθνικής το πρωί της Τετάρτης.

Εν τω μεταξύ, κύκλοι της Αντιπροεδρίας έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν νωρίτερα ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία ανάμειξη στις διαδικασίες επιλογής διοίκησης για την Εθνική Τράπεζα. Πηγές προσκείμενες στον Γιάννη Δραγασάκη διαμηνύουν ότι «όσοι μιλούν για κυβερνητικές παρεμβάσεις, διάλεξαν λάθος στόχο» και υπογραμμίζουν ότι «η κυβέρνηση θα μιλήσει διεξοδικά για το θέμα όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider