Snowflake: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα στο α' τρίμηνο - «Ψαλίδι» στο outlook και πτώση για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Snowflake: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα στο α' τρίμηνο - «Ψαλίδι» στο outlook και πτώση για τη μετοχή
H Snowflake κέρδισε τις εκτιμήσεις για τα οικονομικά μεγέθη του α’ τριμήνου, όμως προς απογοήτευσιν των επενδυτών αναθεώρησε επί τα χείρω τo outlook για το σύνολο του έτους.

H Snowflake κέρδισε τις εκτιμήσεις για τα οικονομικά μεγέθη του α’ τριμήνου, όμως προς απογοήτευσιν των επενδυτών αναθεώρησε επί τα χείρω τo outlook για το σύνολο του έτους, με τη μετοχή της να υποχωρεί 11% μετά το «καμπανάκι» της Wall Street.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία λογισμικού, σε προσαρμοσμένη βάση, εμφάνισε κέρδη ανά μετοχή 15 σεντς, έναντι 8 σεντς στο α’ τρίμηνο του 2022 ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν κέρδη 5 σεντς ανά μετοχή.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημίες ύψους 226 εκατ. δολαρίων ή 70 σεντς ανά μετοχή για τους τρεις πρώτους μήνες του 2023, έναντι ζημιών 166 εκατ. δολαρίων ή 53 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα έσοδα της εταιρείας το α’ τρίμηνο αυξήθηκαν στα 624 εκατ. δολάρια από 422 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας επίσης τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν έσοδα ύψους 609 εκατ. δολαρίων. Καλύτερα των προσδοκιών ήταν επίσης τα έσοδα από την πώληση προϊόντων, τα οποία ανήλθαν στα 590 εκατ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 572 εκατ. δολάρια.

Για το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, η διοίκηση του Snowflake αναμένει έσοδα από προϊόντα μεταξύ 620 και 625 εκατ. δολαρίων, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet κάνουν λόγο για 647 εκατ. δολάρια. Όσον αφορά το σύνολο της οικονομικής χρήσης, αναμένει έσοδα ύψους 2,6 δισ. δολαρίων από την πώληση προϊόντων, ποσό που υποδηλώνει αύξηση 34% και κινείται χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψή της για έσοδα 2,705 δισ. δολαρίων (+40%).

Το γεγονός αυτό φαίνεται πως απογοήτευσε τους επενδυτές, όπως αποτυπώνει και η πορεία της μετοχής της Snowflake μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η οποία στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street διολισθαίνει 12%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nvidia: «Κέρδισε» τις προβλέψεις για το α' τρίμηνο - Εκτίναξη 15% για τη μετοχή

«Κόκκινη» η Wall Street από τις αγωνίες για το «ταβάνι» του χρέους - Αρνητικό 4x4 για τον Dow Jones

Ισχυρές απώλειες στις ευρωαγορές από το αδιέξοδο για το χρέος στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider