ΗΠΑ: Η Biogen εξαγοράζει την Reata Pharmaceuticals για 7,3 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η Biogen εξαγοράζει την Reata Pharmaceuticals για 7,3 δισ. δολάρια
Το Skyclarys της εταιρείας είναι η πρώτη και μοναδική εγκεκριμένη θεραπεία για την αταξία Friedreich στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική Biogen ανακοίνωσε την Παρασκευή πως κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Reata Pharmaceuticals, μια εταιρείες βιοτεχνολογίας που ειδικεύεται σε φάρμακα για σπάνιες παθήσεις.

Η συμφωνία αποτιμά την κάθε μετοχή της Reata στα 172,50 δολάρια, όταν την Πέμπτη στο κλείσιμο της Wall Street έφτασε τα 108,55 δολάρια.

Η εξαγορά, συνολικής αξίας 7,3 δισ. δολαρίων, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δ' τρίμηνο του 2023, με την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών, ανέφερε σε ανακοίνωση της η Biogen.

Η Reata «έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη θεραπευτικών ουσιών που ρυθμίζουν τον κυτταρικό μεταβολισμό και τη φλεγμονή σε σοβαρές νευρολογικές ασθένειες».

Το εγκεκριμένο από τον FDA Skyclarys της εταιρείας είναι η πρώτη και μοναδική εγκεκριμένη θεραπεία για την αταξία Friedreich στις ΗΠΑ, ενώ έχει υποβάλει αίτηση για χρήση και στην ευρωπαϊκή αγορά, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Reata έφτασε να ενισχύεται 13% πριν από το άνοιγμα της Παρασκευής στην Wall Street. Αντίθετα, η μετοχή της Biogen σημείωσε μικρή πτώση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Exxon Mobil: Ισχυρές απώλειες στα έσοδα - Κάτω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη, με πτώση 56%

Απώλειες 29% στα έσοδα της Chevron - Πτώση και στα κέρδη για το β' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider