ΕΕΕΠ και «MEDIASTALKER LTD» ξεκινούν «σαφάρι» παράνομων ιστοτόπων διαδικτυακών παιγνίων 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕΕΠ και «MEDIASTALKER LTD» ξεκινούν «σαφάρι» παράνομων ιστοτόπων διαδικτυακών παιγνίων 
Η γιγάντωση του παράνομου τζόγου έχει οδηγήσει την Επιτροπή στην αναζήτηση συμβούλων προκειμένου να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στο «κυνήγι» κατά των παράνομων ιστοτόπων.

Η γιγάντωση του παράνομου τζόγου έχει οδηγήσει την Επιτροπή στην αναζήτηση συμβούλων προκειμένου να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στο «κυνήγι» κατά των παράνομων ιστοτόπων που προκαλούν τεράστια «αιμορραγία» στα έσοδα τόσο των νόμιμων παρόχων όσο και του ελληνικού Δημοσίου.

Στο πλαίσιο αυτό η «MEDIASTALKER LTD» επελέγη από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων ως τεχνικός σύμβουλος για παροχή υπηρεσιών συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης της εφαρμογής έρευνας και εντοπισμού παράνομων διαδικτυακών ιστοσελίδων.

Με πρόσφατη απόφαση εγκρίθηκαν τα Πρακτικά της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης της Ε.Ε.Ε.Π. με την εταιρεία «MEDIASTALKER LTD» σύμφωνα με τη διαδικασία «Προσφυγή στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, για την ανάθεση της παροχής υπηρεσιών συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης της εφαρμογής έρευνας και εντοπισμού ιστοτόπων μη αδειοδοτημένης παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων της Ε.Ε.Ε.Π. και της επέκτασής της, με σκοπό την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών της Αρχής στο πλαίσιο της εποπτείας και του ελέγχου της αγοράς των τυχερών παιγνίων που διεξάγονται μέσω διαδικτύου στην ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση οι ως άνω υπηρεσίες ανατίθεται στην εταιρεία «MEDIASTALKER LTD», αντί συνολικού τιμήματος 29.400 ευρώ, σύμφωνα με τη βελτιωμένη προσφορά της, η οποία αναλύεται ως εξής:

- Συντήρηση και τεχνική υποστήριξη 4.000,00 €

- Υπηρεσίες έρευνας και εντοπισμού 250 ιστοτόπων μη αδειοδοτημένης παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων 8.200,00 €

- Υπηρεσίες ελέγχου απαγόρευσης πρόσβασης από τους Παρόχους Υπηρεσιών Διαδικτύου (ISPs) στους μη αδειοδοτημένους παρόχους τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου 3.200,00 €

- Υπηρεσίες ελέγχου συμμόρφωσης των τραπεζικών ιδρυμάτων και λοιπών πιστωτικών μέσων πληρωμών 11.000,00 €

- Υπηρεσίες έρευνας και εντοπισμού μη αδειοδοτημένης παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων μέσω εφαρμογών διαδικτύου (mobile apps) 3.000,00 €

Η διάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών να οριστεί σε δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή και ανάρτηση της σύμβασης στο ΚΗΜΔΗΣ.

Στόχος της Επιτροπής είναι να «χτυπήσει» τη «Λερναία Ύδρα» όπως χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Δ. Ντζανάτος τον παράνομο τζόγο καθώς - παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουν εντοπιστεί και εξαρθρωθεί εκατοντάδες ιστότοποι- ξεπετάγονται συνεχώς νέοι έχοντας δημιουργήσει μια παράλληλη παράνομη αγορά εκατομμυρίων ευρώ.

Στο ίδιο πλαίσιο έχει ξεκινήσει και ο έλεγχος για την φορολογία των κερδών παικτών που έχει διπλασιαστεί και σύμφωνα με την έρευνα της ΚΑΠΑ Research αποτελεί και τον βασικό λόγο που οι παίκτες διοχετεύονται στα παράνομα δίκτυα.

Μένει να δούμε τις κατευθύνσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα του υπουργού κ. Κ. Χατζηδάκη και του υφυπουργού Χ. Θεοχάρη που θα πρέπει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να προχωρήσουν σε σημαντικές αλλαγές στη νομοθεσία προκειμένου η αγορά παιγνίων να συνεχίσει να είναι βιώσιμη και υγιής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider