Κρουαζιέρα: Η Norwegian Cruise υποβαθμίσει τους στόχους για κέρδη, προκαλώντας «ναυάγιο» στη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρουαζιέρα: Η Norwegian Cruise υποβαθμίσει τους στόχους για κέρδη, προκαλώντας «ναυάγιο» στη μετοχή
Αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 70 σεντ για το γ' τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν κέρδη 79 σεντ ανά μετοχή.

Ο κολοσσός της παγκόσμιας αγοράς κρουαζιέρας Norwegian Cruise υποβάθμισε την Τρίτη στους στόχους για τα κέρδη της κατά το γ' τρίμηνο του 2023, εν μέσω του υψηλότερου κόστους λειτουργίας που κινείται «κόντρα» στη ζήτηση για ταξίδια και στις αυξήσεις των τιμών για τους τουρίστες.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εταιρείες κρουαζιέρας παλεύουν με το αυξημένο κόστος που σχετίζεται με τα τρόφιμα, τις πρώτες ύλες, τα καύσιμα, το ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ και τα εργατικά λόγω της πανδημίας, τα οποία επιδεινώθηκαν από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Παρά το γεγονός ότι η Norwegian Cruise προέβη σε αυξήσεις τιμών, δεν μπόρεσε να προστατεύσει τα περιθώρια κέρδους από τις προκλήσεις και την εκτίναξη των δαπανών μάρκετινγκ, οι οποίες έχουν επίσης διαβρώσει τα οφέλη από την πρόσφατη αναζωπύρωση της ζήτησης από εύπορους πελάτες για ταξίδια αναψυχής.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε πως αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 70 σεντ για το γ' τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν κέρδη 79 σεντ ανά μετοχή.

Για το σύνολο του οικονομικού έτους, η Norwegian εκτιμά πως τα κέρδη ανά μετοχή θα φτάσουν τα 80 σεντ έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 75 σεντ ανά μετοχή.

Μετά από τις ανακοινώσεις, η μετοχή της εταιρείας έφτασε να πέφτει άνω του 8% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Uber: Αύξηση εσόδων, πάνω από 9 δισ. δολάρια - Αναμένει περαιτέρω βελτίωση των κερδών

Pfizer: Πτώση των εσόδων κατά 54% - Πλήγμα από τη μειωμένη ζήτηση για τα εμβόλια του κορονοϊού

Κλείνει την ψαλίδα ο οδικός τουρισμός - Η πορεία του Ιουνίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider