Novo Nordisk: «Απειλεί» την ευρωπαϊκή πρωτιά της LVMH σε κεφαλαιοποίηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Novo Nordisk: «Απειλεί» την ευρωπαϊκή πρωτιά της LVMH σε κεφαλαιοποίηση
Τη θέση της εταιρείας με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στην Ευρώπη διεκδικεί η δανική φαρμακοβιομηχανία Novo Nordisk, «απειλώντας» την πρωτιά της LVMH.

Τη θέση της εταιρείας με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στην Ευρώπη διεκδικεί η δανική φαρμακοβιομηχανία Novo Nordisk, «απειλώντας» την πρωτιά της LVMH.

Συγκεκριμένα, η κεφαλαιοποίηση της Novo Nordisk σημείωσε «άλμα» σήμερα 60 δισ. δολ., φθάνοντας στα 423 δισ. δολ., λίγο πιο κάτω δηλαδή από τα 442 δισ. δολ. της LVMH.

Έτσι, κατέστη η εταιρεία με τη δεύτερη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στην Ευρώπη.

Αυτό, μετά το ράλι που γνώρισε η μετοχή της, έπειτα από από την έρευνα που είδε το «φως» της δημοσιότητας και η οποία έδειξε ότι το φάρμακο για την παχυσαρκία Wegovy μειώνει κατά 20% τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, η οποία ξεκίνησε πριν από περίπου πέντε χρόνια με τη συμμετοχή 17.600 ενηλίκων, άτομα με παχυσαρκία ή υπέρβαρα και με ιστορικό καρδιακών προβλημάτων που έπαιρναν το φάρμακο Novo είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιαγγειακό επεισόδιο από εκείνους που έλαβαν placebo.

Η αυξανόμενη δημοτικότητα για τα φάρμακα για τον διαβήτη και την παχυσαρκία της Novo, Ozempic και Wegovy, έχουν ωθήσει την αποτίμηση της εταιρείας πολύ υψηλότερα από εκείνη άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών φαρμακευτικών εταιρειών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Ο νέος φόρος στα υπερκέρδη των τραπεζών «έσβησε» 10 δισ. ευρώ από την κεφαλαιοποίησή τους

Νέο «χτύπημα» για ΗΠΑ - Υποβάθμιση 10 τραπεζών από Moody's

Οι ΗΠΑ «κόβουν» τις εκτιμήσεις για τη ζήτηση πετρελαίου παγκοσμίως το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider