Nikola: Ανακαλεί όλα τα ηλεκτρικά φορτηγά της λόγω πιθανότητας εκδήλωσης φωτιάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nikola: Ανακαλεί όλα τα ηλεκτρικά φορτηγά της λόγω πιθανότητας εκδήλωσης φωτιάς
Η έρευνα έδειξε ως αιτία τη διαρροή ψυκτικού υγρού μέσα σε μια μπαταρία.

H Nikola δήλωσε ότι ανακαλεί όλα τα ηλεκτρικά φορτηγά που λειτουργούν με μπαταρίες που έχει παραδώσει μέχρι σήμερα και αναστέλλει τις πωλήσεις μετά από έρευνα για πρόσφατες πυρκαγιές που διαπίστωσε ως αιτία τη διαρροή ψυκτικού υγρού μέσα σε μια μπαταρία.

Υπάρχουν συνολικά 209 ηλεκτρικά φορτηγά με μπαταρίες στην αγορά σε αντιπροσωπίες και πελάτες και η εταιρεία ανακαλεί αυτά τα οχήματα και βρίσκεται σε διαδικασία επικοινωνίας με όλα τα μέρη, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της εταιρείας που κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα φορτηγάκια.

Τα προκαταρκτικά ευρήματα της έρευνας από τρίτο ερευνητή επιβεβαιώθηκαν την Πέμπτη, ύστερα από ένα «μικρό θερμικό επεισόδιο» σε ένα πακέτο μπαταριών σε σταθμευμένο φορτηγό, ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.

«Κακή χρήση ή άλλοι εξωτερικοί παράγοντες ήταν απίθανο να προκάλεσαν το περιστατικό», είπε η Νίκολα σε δήλωση, προσθέτοντας ότι γίνονται προσπάθειες για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Η εταιρεία είχε αναφέρει ότι υποψιαζόταν κακή χρήση, όταν ξεκίνησε έρευνα τον Ιούνιο μετά από φωτιά σε φορτηγά στα κεντρικά της γραφεία στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Όμως ένα κατεστραμμένο φορτηγό, που φυλασσόταν στις εγκαταστάσεις της στο Φοίνιξ για παρακολούθηση, αναφλέγει ξανά τον περασμένο μήνα.

Οι εσωτερικές έρευνες από τις ομάδες ασφάλειας και μηχανικής της Nikola υποδεικνύουν ότι ένα μεμονωμένο εξάρτημα εντός της μπαταρίας, είναι η πιθανή πηγή διαρροής ψυκτικού υγρού που προκάλεσε φωτιά στα οχήματα, είπε η εταιρεία.

Αντιμέτωπη με τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και την ασθενή ζήτηση, η Nikola αποφάσισε να συνεχίσει την κατασκευή ηλεκτρικών ημιφορτηγών με μπαταρία μόνο κατά παραγγελία και να εστιάσει σε φορτηγά κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider