ΤΧΣ: Ολοκληρώνεται σήμερα η Ανταγωνιστική Διαδικασία για την πώληση των μετοχών της Eurobank 

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΤΧΣ: Ολοκληρώνεται σήμερα η Ανταγωνιστική Διαδικασία για την πώληση των μετοχών της Eurobank 
ΤΧΣ και Eurobank υπέγραψαν στις 24.09.2023 μία Υπό Όρους Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών (Conditional SPA) για την πώληση και μεταβίβαση των μετοχών.

Ολοκληρώνεται σήμερα η Ανταγωνιστική Διαδικασία για την πώληση των μετοχών της Eurobank, που ξεκίνησε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις 25 Σεπτεμβρίου όταν έλαβε την επίσημη πρόταση της Eurobank για την επαναγορά του 1,401% των μετοχών της. Πιθανοί ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μέχρι τις 17:30 ώρα Ελλάδος να καταθέσουν στην σύμβουλο αποεπένδυσης του ΤΧΣ, UBS, τις προσφορές τους και τα αποτελέσματα της Ανταγωνιστικής Διαδικασίας θα ανακοινωθούν σήμερα ή στις, ή το αργότερο 2 ώρες πριν από την έναρξη της διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 09.10.2023.
Η Eurobank έχει υποβάλει τίμημα 1,80 ευρώ ανά μετοχή για την εξαγορά 52.080.673 κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της που κατέχει το Ταμείο και εφόσον η προσφορά της γίνει αποδεκτή, θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα απεμπλακεί από συμμετοχή του Δημοσίου. Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία της Eurobank ανοίγει τον χορό εξελίξεων σε όλες τις τράπεζες, μεγάλες και μικρότερες.

ΤΧΣ και Eurobank υπέγραψαν στις 24.09.2023 μία Υπό Όρους Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών (Conditional SPA) για την πώληση και μεταβίβαση των μετοχών, η οποία υπόκειται στις ακόλουθες αναβλητικές αιρέσεις:

α) τη μη επιλογή από το ΤΧΣ προτιμώμενου πλειοδότη μέσω της Ανταγωνιστικής Διαδικασίας, και
β) η τρέχουσα τιμή (spot price) της μετοχής κατά το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την ημερομηνία λήξης της Ανταγωνιστικής Διαδικασίας (δηλαδή σήμερα) να είναι χαμηλότερη από, ή ίση με, την Προσφορά ή, σε περίπτωση που η Τρέχουσα Τιμή είναι υψηλότερη από την Προσφορά, η Eurobank να ασκήσει το δικαίωμα αναθεώρησης της Προσφοράς ώστε να προσφέρει την Τρέχουσα Τιμή.

Όταν ολοκληρωθεί η Ανταγωνιστική Διαδικασία, το ΤΧΣ θα αξιολογήσει την Προσφορά βάσει των ανωτέρω μαζί με τυχόν προσφορές επιλέξιμων επενδυτών, αποκλειστικά επί τη βάσει της αξίας των προσφορών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εξωδικαστικός: Υψηλότερα των στόχων οι ρυθμίσεις, έχουν διαγραφεί οφειλές 944 εκατ. ευρώ

Τράπεζες: Το ψηφιακό ευρώ και ο περιορισμός των μετρητών εντείνουν τον μετασχηματισμό τους

Eurobank: Εγκρίθηκε η εκταμίευση για την 5η δόση του Ταμείου Ανάκαμψης

gazzetta
gazzetta reader insider insider