Άλμα για την μετοχή της Alphabet - 1ο μέρισμα στην ιστορία της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άλμα για την μετοχή της Alphabet - 1ο μέρισμα στην ιστορία της
Ράλι 12% σημειώνει στις συναλλαγές μετά το «καμπανάκι» της Wall Street, η μετοχή της Alphabet την Πέμπτη.

Ράλι 12% σημειώνει στις συναλλαγές μετά το «καμπανάκι» της Wall Street, η μετοχή της Alphabet την Πέμπτη, αφού ο τεχνολογικός κολοσσός γνωστοποίησε οικονομικά μεγέθη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ενώ μάλιστα ανακοίνωσε και το πρώτο μέρισμα στην ιστορία της.

Ειδικότερα, τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 1,89 δολάρια, έναντι πρόβλεψης για 1,51 δολ. ανά μετοχή, ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 80,54 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 78,59 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, τα έσοδα από διαφημίσεις στο YouTube ανήλθαν σε 8,09 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 7,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων των προβλέψεων. Τα έσοδα της Alphabet αυξήθηκαν κατά 15% από 69,79 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, στον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από τις αρχές του 2022. Τα έσοδα από το Google Cloud άγγιξαν τα 9,57 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι των 9,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Επίσης, η Alphabet ανέφερε ότι το διοικητικό της συμβούλιο ενέκρινε μέρισμα 20 σεντς ανά μετοχή που θα καταβληθεί στις 17 Ιουνίου, στους μετόχους από τις 10 Ιουνίου. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι «σκοπεύει να πληρώσει τριμηνιαία μερίσματα σε μετρητά στο μέλλον». Ταυτόχρονα, το ΔΣ ενέκρινε την επαναγορά επιπλέον 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές «με τρόπο που κρίνεται προς το βέλτιστο συμφέρον της εταιρείας και των μετόχων της», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται.

Το μέρισμα της Alphabet ακολουθεί εκείνο της Meta, η οποία ανακοίνωσε το πρώτο μέρισμα στα χρονικά τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απώλειες στη Wall Street - «Κόκκινα» τα ταμπλό από τα μάκρο των ΗΠΑ

Viohalco: Πρόταση για διανομή μεικτού μερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή στη ΓΣ

Ευρωαγορές: Συνέχισαν πτωτικά για δεύτερη μέρα - Ράλι 16% της Anglo American

gazzetta
gazzetta reader insider insider