Vodafone: Πάνω από 11 δισ. κέρδη το 2024 - Επιστρέφει στην κερδοφορία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Vodafone: Πάνω από 11 δισ. κέρδη το 2024 - Επιστρέφει στην κερδοφορία
Κατά 2,2% ενισχύθηκαν τα οργανικά κέρδη της Vodafone, ευθυγραμμισμένα με τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Κατά 2,2% ενισχύθηκαν τα οργανικά κέρδη της Vodafone το 2024, ευθυγραμμισμένα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, χάρη και στην επιστροφή των εσόδων της εταιρείας τηλεπικοινωνιών στην ανάπτυξη από το τελευταίο τρίμηνο του 2023 με ώθηση από τις αγορές της Βρετανίας και της Γερμανίας.

Η Γερμανία αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά για τη βρετανική πολυεθνική, ενώ σύμφωνα με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο Margherita Della Valle, «η Vodafone αναπτύσσεται σε όλες τις αγορές της, σε Ευρώπη και Αφρική, μετά την απόφασή της να πουλήσει τις δραστηριότητες της που αντιμετώπιζαν προβλήματα σε Ισπανία και Ιταλία».

Η Vodafone παρουσίασε καθαρά κέρδη από τις βασικές της δραστηριότητες στα 11,02 δισ. ευρώ, ανάλογα των εκτιμήσεων και προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 2,60 δισ. ευρώ, έναντι των εκτιμήσεων για 2,44 δισ. για το οικονομικό έτος έως το Μάρτιο.

Σχετικά με τα αποτελέσματα η εταιρεία δήλωσε ότι ανέμενε για τα καθαρά κέρδη από τις βασικές δραστηριότητες να παραμείνουν γύρω στα 11 δισ. ευρώ ενώ για τις ελεύθερες ταμειακές ροές ποσό τουλάχιστον 2,4 δισ. ευρώ.

Η αγορά της Γερμανίας επέστρεψε στην ανάπτυξη με τα έσοδα από τις υπηρεσίες να αυξάνονται κατά 0,2% στο σύνολο του έτους και κατά 0,6% για το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με την εταιρεία, αλλά τα προσαρμοσμένα βασικά κέρδη μειώθηκαν κατά 5,8% λόγω των υψηλότερων ενεργειακών και άλλων πληθωριστικών δαπανών.

Η μετοχή της Vodafone που έχει μέχρι στιγμής σημειώσει πτώση 22% τον τελευταίο χρόνο, ενισχύεται 3,34% στις συναλλαγές του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Anglo American: Αποχωρεί από διαμάντια, πλατίνα και άνθρακα - «Πολεμά» την εξαγορά από BHP

Foxconn: Εκτίναξη 72% για τα καθαρά κέρδη αλλά «κάτω» από τις προβλέψεις

Pimco: «Overweight» για αμερικανικές μετοχές και πιο «ουδέτερη» για την Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider