Pimco: «Overweight» για αμερικανικές μετοχές και πιο «ουδέτερη» για την Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pimco: «Overweight» για αμερικανικές μετοχές και πιο «ουδέτερη» για την Ευρώπη
Διαφοροποίηση και αναζήτηση αξιόλογων ευκαιρίων μεταξύ των διάφορων αγορών προτείνουν στους πελάτες της η Pimco.

Διαφοροποίηση και αναζήτηση αξιόλογων ευκαιρίων μεταξύ των διάφορων αγορών προτείνουν στους πελάτες της η Pimco.

Οι Erin Browne και Emmanuel Sharef διαχειριστές χαρτοφυλακίων του επενδυτικού προτείνουν μια υψηλότερη έκθεση σε πιο ποιοτικές αγορές μετοχών δίνοντας έμφαση στη διαφοροποίηση. «Πιστεύουμε ότι οι αμερικανικές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι αγορές κρατικών ομολόγων εκτός των ΗΠΑ και οι επιλεγμένες ευκαιρίες στο σκέλος τιτλοποιήσεις φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικές. Σε όλες τις αγορές, μια αυστηρή, ενεργητική προσέγγιση μάς βοηθά να εντοπίζουμε άκρως ελκυστικές ευκαιρίες, ενώ διαχειριζόμαστε τους κινδύνους», αναφέρουν οι δύο.

Ο οίκος διατηρεί την οριακά εποικοδομητική του θέση όσον αφορά τις μετοχές, με προτίμηση σε αυτές που έχουν μια υψηλότερη ποιότητα και «overweight» θέση στις ΗΠΑ, δεδομένων των ενδείξεων συνεχιζόμενης οικονομικής δυναμικής και των προσδοκιών για διεύρυνση της αύξησης των EPS.

Η Pimco θέτει «ουδέτερη» σύσταση για την Ευρώπη, δεδομένου των ασθενέστερων προσδοκιών για τα κέρδη και της μεγαλύτερης έκθεσης στην Κίνα, ενώ θέτει «overweight» σύσταση σε επιλεγμένες αναδυόμενες αγορές, ιδιαίτερα στην Ασία, καθώς βλέπει μια πιθανή ανοδική κίνηση που υποστηρίζεται από λογικές αποτιμήσεις και την ανάκαμψη των πωλήσεων των chips.

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι υπάρχει μια διαφορετική πορεία ως προς την ανάπτυξη, τον πληθωρισμό και την πολιτική των κεντρικών τραπεζών σε ολόκληρο τον κόσμο. Η οικονομική ανθεκτικότητα των ΗΠΑ πιθανότατα θα παραμείνει, αλλά ο πληθωρισμός παραμένει ένας κίνδυνος. Μέσα σε αυτήν την προοπτική, τα multi asset χαρτοφυλάκια (πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων) δίνουν έμφαση στην ποιότητα και τη διαφοροποίηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider