ΟΤΕ: Τι δήλωσε ο Μιχάλης Τσαμάζ στο 54ο και τελευταίο Conference Call με τους αναλυτές

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΤΕ: Τι δήλωσε ο Μιχάλης Τσαμάζ στο 54ο και τελευταίο Conference Call με τους αναλυτές
Την κυρίαρχη θέση του ΟΤΕ στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, το προβάδισμα στην εμπειρία του πελάτη και τα μαθήματα που πήρε ο ανταγωνισμός καθώς και τα ανοιχτά δεδομένα τόσο για τις κεραίες όσο και για την Telekom Romania, περιλάμβαναν τα λεγόμενα του Προέδρου και Διευθύνοντος Σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ.

Την κυρίαρχη θέση του ΟΤΕ στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, το προβάδισμα στην εμπειρία του πελάτη και τα μαθήματα που πήρε ο ανταγωνισμός καθώς και τα ανοιχτά δεδομένα τόσο για τις κεραίες όσο και για την Telekom Romania, περιλάμβαναν τα λεγόμενα του Προέδρου και Διευθύνοντος Σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, κατά το 54ο συνεχόμενο και τελευταίο conference call του Οργανισμού στο οποίο και συμμετείχε.

Ειδικότερα όπως ανέφερε ο κ Τσαμάζ ο ΟΤΕ έχει ηγετική θέση στην Ελλάδα, αποτελώντας ταυτόχρονα κι έναν από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους πανευρωπαϊκά.

Στην τηλεπικοινωνιακή αγορά ωστόσο τα τελευταία χρόνια όπως ανέφερε ο ίδιος εντείνεται πέρα από το αποτύπωμα του ΟΤΕ και ο ανταγωνισμός μέσα και κινήσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν επιθετικές. Σε κάθε περίπτωση όμως αν η μείωση των τιμών δεν συνοδεύεται από εξαιρετική εμπειρία πελάτη δεν έχει νόημα και δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα σημείωσε προσθέτοντας ότι ο ΟΤΕ συνεχίζει να επενδύει τόσο στις υποδομές όσο και στην εμπειρία που προσφέρει στους πελάτες του.

Αναφερθείς στο τοπίο που διαμορφώνεται στην σταθερή τηλεφωνία, σημείωσε ότι υπάρχει μεν μείωση από τις παραδοσιακές υπηρεσίες αλλά αντισταθμίζεται από την ανάπτυξη του FTTH.

Στην βελτίωση της κατάστασης αναμένεται να συμβάλλει και το κουπόνι επιδότησης για συνδέσεις οπτικών ινών το οποίο σύμφωνα α με τον ίδιο θα λανσαριστεί προς το τέλος του 2024, οπότε ο αντίκτυπος θα φανεί το Q4 2024 και κυρίως το 2025

Αναφορικά με την Telekom Romania και την θυγατρική των κεραιών, δυο assets του Ομίλου που θα μπορούσαν να πουληθούν όλα τα ενδεχόμενα αφέθηκαν ανοιχτά. Όπως είπε ο κ Τσαμάζ για την περίπτωση των κεραιών «πάντα εξετάζουμε δυνατότητες και ευκαιρίες που μπορεί να υπάρξουν στην αγορά». Επεσήμανε ωστόσο ότι είναι πολύ πρώιμο να πούμε κάτι για το θέμα. Για την TKRM δε αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο, η διαδικασία προχωρά και νεότερα θα ανακοινωθούν όταν υπάρχουν.

Ισχυρά αποτελέσματα

Να θυμίσουμε ότι ο ΟΤΕ κατέγραψε ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο το 2024 με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 9,2% ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA (AL) να σημειώνει αύξηση κατά 1,2%.

Θετικές ήταν οι αποδόσεις και στην Ελλάδα με άνοδο εσόδων κατά 10,3%, προσαρμοσμένο EBITDA (AL) ενισχυμένο κατά 1,5% χάρη στις υπηρεσίες λιανικής -κινητή, ευρυζωνικές υπηρεσίες και τηλεόραση- και στην ισχυρή ανάπτυξη υπηρεσιών ICT.

Σε επίπεδο λειτουργικών επιδόσεων η διαθεσιμότητα του FTTH έφτασε σε 1,375 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ ο ΟΤΕ σημείωσε ρεκόρ σε προσθήκες συνδρομητών FTTH (+36 χιλιάδες) με το ποσοστό διείσδυσης να αυξάνει κατά 22% το πρώτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΤΕ: Αύξηση κατά 9,2% στα έσοδα - Συνεχίζεται η θετική δυναμική στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider