HSBC: Η Ping An εξετάζει μείωση της συμμετοχής της - Πτώση 3% στη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
HSBC: Η Ping An εξετάζει μείωση της συμμετοχής της - Πτώση 3% στη μετοχή
Απώλειες άνω του 3% εμφάνισε η μετοχή της HSBC στο Χονγκ Κονγκ, έπειτα από δημοσιεύματα ότι η μεγαλύτερη μέτοχός της η Ping An Insurance ενδέχεται να μειώσει το μερίδιό της στη βρετανική τράπεζα.

Απώλειες άνω του 3% εμφάνισε η μετοχή της HSBC στο Χονγκ Κονγκ, έπειτα από δημοσιεύματα ότι η μεγαλύτερη μέτοχός της η Ping An Insurance ενδέχεται να μειώσει το μερίδιό της στη βρετανική τράπεζα.

Παρά την πτώση, η μετοχή της HSBC εξακολουθεί να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2018, κοντά στα περίπου 68 δολάρια Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή.

Επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, το Bloomberg ανέφερε ότι η κινεζική ασφαλιστική εταιρεία εξετάζει πιθανή περαιτέρω μείωση της συμμετοχής της στην τράπεζα «καθώς επιδιώκει να μειώσει τη θέση της κατά 13,3 δισ. δολάρια στον μεγαλύτερο δανειστή της Ευρώπης». Υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως «περαιτέρω πωλήσεις μετοχών, παρόμοια με την πώληση 50 εκατ. δολαρίων που αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα».

Η Ping An πούλησε μετοχές της HSBC αξίας 391,49 εκατ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ (50,19 εκατ. δολάρια) στις 7 Μαΐου, μειώνοντας το ποσοστό της από 8,01% σε 7,98%.

Η πώληση σηματοδότησε την πρώτη διάθεση μετοχών από την Ping An από τότε που υποστήριξε μια πρόταση μετόχων της HSBC το 2023 που επεδίωκε να διαχωρίσει τις δραστηριότητες στην Ασία, η οποία και απορρίφθηκε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider