Evergrande: Βρήκε αγοραστή για την μονάδα EV - Ράλι για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Evergrande: Βρήκε αγοραστή για την μονάδα EV - Ράλι για τη μετοχή
Η μετοχή της προβληματικής μονάδας ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων της Evergrande άγγιξε υψηλό 8 μηνών (σσ: από τις 22 Σεπτεμβρίου).

Άλμα έως και 113% στα 0,81 δολάρια Χονγκ Κονγκ σημείωσε η μετοχής της China Evergrande New Energy Vehicle Group τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση πως οι αρμόδιες εταιρείες εκκαθάρισης συμφώνησαν εκ μέρους των βασικών μετόχων της να πουλήσουν ένα μερίδιο στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων.

Η μετοχή της προβληματικής μονάδας ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων της Evergrande άγγιξε υψηλό 8 μηνών (σσ: από τις 22 Σεπτεμβρίου), αποτελώντας τον μεγάλο κερδισμένο στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Τη μη δεσμευτική συμφωνία εκκαθάρισης διενεργούν εκ μέρους της China Evergrande, η Evergrande Health Industry και η Acelin Global.

Στο συμφωνητικό προβλέπεται ότι ένας τρίτος αγοραστής θα αποκτήσει μερίδιο 29% στη μονάδα των EV, με δικαίωμα να άλλο ένα 29,5% επιπλέον. Οι τρεις αυτοί μέτοχοι κατέχουν συνολικά το 58,5% της «ταλαιπωρημένης» μονάδας, το εργοστάσιο της οποίας στη βόρεια πόλη Τιαντζίν σταμάτησε την παραγωγή στις αρχές του 2024.

Η New Energy Vehicle Group ανέφερε ότι στους όρους συμπεριλαμβάνεται επίσης η υποχρέωση του αγοραστή να παράσχει πιστωτική κάλυψη για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας και της επιχειρηματικής της ανάπτυξης. Νωρίτερα φέτος, η Evergrande, η πιο υπερχρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στον κόσμο, τέθηκε υπό εκκαθάριση αφού δεν μπόρεσε να προσφέρει ένα συγκεκριμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης, περισσότερα από δύο χρόνια μετά την αθέτηση των υπεράκτιων χρεών της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξεπέρασαν τις 10.000 οι εγγραφές στο JOBmatch της ΔΥΠΑ

Alibaba: Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ παγκόσμιος πρεσβευτής του AliExpress

Η xAI του Έλον Μασκ «μάζεψε» 6 δισ. δολάρια στην «κούρσα» της τεχνητής νοημοσύνης

gazzetta
gazzetta reader insider insider