Σ. Κόκκαλης: Μέσα στο 2024 στο Χρηματιστήριο η Ευρώπη Holdings – Τα οφέλη από το deal στις ασφάλειες

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σ. Κόκκαλης: Μέσα στο 2024 στο Χρηματιστήριο η Ευρώπη Holdings – Τα οφέλη από το deal στις ασφάλειες
Στόχος είναι η εταιρεία μέσα στο 2024 να εισαχθεί στο ελληνικό Χρηματιστήριο, με μεγαλύτερο μέτοχο την Intracom. Οι προοπτικές στον ασφαλιστικό τομέα. Deal και για την Intralot στον ορίζοντα.

«Υπάρχει ένα σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται από τα στελέχη των δύο εταιρειών, με στόχο η εταιρεία μέσα στο 2024 να εισαχθεί στο ελληνικό Χρηματιστήριο, με μεγαλύτερο μέτοχο την Intracom», σημείωσε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Intracom ο επικεφαλής του ομίλου, Σωκράτης Κόκκαλης. Ο λόγος για το μεγάλο deal της εξαγοράς της Ευρώπης Ασφαλιστικής από την Intracom, μέσω του σύνθετου μοντέλου που ανέδειξε από το πρωί το insider.gr, που θα φέρει στο ΧΑ την Ευρώπη Holdings. Πρόεδρος θα οριστεί ο Σωκράτης Κόκκαλης και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Μακρόπουλος.

«Με την εξαγορά της Ευρώπης Ασφαλιστικής θα έχουμε σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων και θα ενισχύσουμε την παρουσία μιας ελληνικής ασφαλιστικής στην αγορά, διότι υπάρχει ένα κύμα εξαγορών των ελληνικών εταιρειών από ξένες εταιρείες. Η κυβέρνηση και η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από την ενίσχυση παρουσίας ελληνικών εταιρειών στον ασφαλιστικό κλάδο, διότι είναι ένας κλάδος που έχει υστέρηση σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κι έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης», σημείωσε ο κ. Κόκκαλης.

Η ΚΛΜ θα μετονομαστεί σε Ευρώπη Holding και θα έχει στην ομπρέλα της το 100% της ασφαλιστικής, ενώ ο στόχος για την απόδοση των κεφαλαίων της Intracom τέθηκε κοντά στο 20%.

Επίσης, σημείωσε πως υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις και διαπραγμάτευση για την Intralot για ευρύτερες συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο πράσινο υπέρ-υπολογιστή ονόματι «Δαίδαλος» αποκτά η Ελλάδα

Τεχν. Ολυμπιακή: Διαιτησία με Σαββίδη για το Πόρτο Καρράς – «Χαλάει» το real estate deal με Βαρδινογιάννη

gazzetta
gazzetta reader insider insider