Παντελιάδης: Ευχή όλων να μειωθούν οι τιμές αλλά δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα συμβεί σε ευρεία κλίμακα

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παντελιάδης: Ευχή όλων να μειωθούν οι τιμές αλλά δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα συμβεί σε ευρεία κλίμακα
Συγκρατημένος ως προς τις προβλέψεις του για την πορεία διαμόρφωσης των τιμών το προσεχές διάστημα εμφανίστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της METRO ΑΕΒΕ, Αριστοτέλης Παντελιάδης.

Επιφυλακτικός ως προς την πορεία διαμόρφωσης των τιμών το προσεχές διάστημα, εμφανίστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της METRO ΑΕΒΕ, Αριστοτέλης Παντελιάδης.

Μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης στους δημοσιογράφους, ο επικεφαλής της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ αναγνώρισε μεν ότι ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται αλλά, όπως εξήγησε, αυτό δεν σημαίνει ότι οι τιμές υποχωρούν.

«Ο γενικός πληθωρισμός και ο πληθωρισμός των τροφίμων αποκλιμακώνονται. Στην αλυσίδα μας εδώ και δυο μήνες έχουμε αρνητικό πληθωρισμό. Το θαύμα που περιμέναμε έγινε. Ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται και οι τιμές σταμάτησαν να ανεβαίνουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν πέσει. Ευχή όλων μας είναι να μειωθούν οι τιμές αλλά δεν είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα συμβεί σε ευρεία κλίμακα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παντελιάδης.

«Να αρθούν το συντομότερο τα έκτακτα μέτρα κατά της ακρίβειας»

Αναφερόμενος στα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν στη μάχη κατά της ακρίβειας, ο κ. Παντελιάδης επανέλαβε ότι είναι ιδιαιτέρως παρεμβατικά και επαναδιατύπωσε το αίτημα να αρθούν το συντομότερο. Όπως εξήγησε, πολλά από αυτά τα μέτρα κάνουν τελικά κάνουν κακό, καθώς περιορίζουν τον ανταγωνισμό και δη την ανταγωνιστική λειτουργία της αγοράς.

«Δεν είμαι αρνητικός στο χρόνο που ελήφθησαν τα μέτρα, αλλά είμαι σκεπτικός ως προς τα οφέλη που προσδίδουν μεσοπρόθεσμα», συμπλήρωσε ο κ. Παντελιάδης.

Εστιάζοντας μάλιστα στο μέτρο για το μεικτό περιθώριο κέρδους, εξήγησε ότι κινούμαστε σε ένα περιβάλλον με «κλειδωμένο» περιθώριο κέρδους ενώ οι συνθήκες στην αγορά έχουν αλλάξει πλήρως από την εφαρμογή του.

Υπέρ της υποψηφιότητας Θεοδωρόπουλου στην προεδρία του ΣΕΒ

Ερωτηθείς μάλιστα για την κούρσα διεκδίκησης της προεδρίας του ΣΕΒ ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, ο κ. Παντελιάδης τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Σπύρου Θεοδωρόπουλου.

«Λόγω της δουλειάς μου δεν γνωρίζω τη σταδιοδρομία της κυρίας Τσέτη, γνωρίζω όμως πολύ καλά τον κ. Θεοδωρόπουλο. Εκφράζομαι υπέρ του καθώς θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος πολύ ευθύς και εκτιμώ όλη του την πορεία», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ομίλου METRO.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider