Η βιομηχανία τροφίμων έχει κατακλύσει την αγορά με νόστιμα, φθηνά, βολικά και μη θρεπτικά εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα. Με επιθετικό μάρκετινγκ και φανταχτερές συσκευασίες, η επιλογή τροφίμων μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη. Τι είναι όμως τα επεξεργασμένα τρόφιμα; Και είναι όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα επικίνδυνα για την υγεία;
Τι είναι τα επεξεργασμένα τρόφιμα;
Τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι τρόφιμα που έχουν αλλοιωθεί από τη φυσική τους κατάσταση. Αυτό μπορεί να αποτελεί έκπληξη, αλλά τα περισσότερα από αυτά που τρώμε έχουν υποστεί επεξεργασία με κάποιο τρόπο. Οι μορφές επεξεργασίας μπορεί να περιλαμβάνουν κατάψυξη, τεμαχισμό, κονσερβοποίηση, μαγείρεμα και ξήρανση. Όταν ακούτε τον όρο "επεξεργασμένα τρόφιμα", μπορεί να φανταστείτε τα πατατάκια και τα αλλαντικά, αλλά και τα βούτυρα ξηρών καρπών είναι επίσης επεξεργασμένα. Λιγότερο επεξεργασμένα, σίγουρα. Αλλά επεξεργασμένα. Η επεξεργασία των τροφίμων στην πραγματικότητα συμβαίνει σε ένα φάσμα.
Υπάρχουν διαφορετικοί βαθμοί επεξεργασίας. Για παράδειγμα, το φρέσκο σπανάκι σε σακούλα ή οι ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί θεωρούνται «ελάχιστα επεξεργασμένα». Ομοίως, το ελαιόλαδο ταξινομείται ως επεξεργασμένο συστατικό μαγειρικής, επειδή οι παραγωγοί ελαιόλαδου πρέπει να το εξάγουν από τις ελιές. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μια υγιεινή προσθήκη στη διατροφή σας. Τα συγκεκριμένα χρειάζονται μόνο μερικά βήματα για την επεξεργασία.
Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr