Η Microsoft επενδύει 3,2 δισ. δολάρια σε υποδομές cloud και AI στη Σουηδία ως το 2026

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Microsoft επενδύει 3,2 δισ. δολάρια σε υποδομές cloud και AI στη Σουηδία ως το 2026
Συνολικές επενδύσεις ύψους 33,7 δισ. σουηδικών κορωνών (περίπου 3,21 δισ. δολάρια) θα πραγματοποιήσει στη Σουηδία η Microsoft, καθώς ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός προσπαθεί να επεκτείνει την υποδομή cloud και τεχνητής νοημοσύνης της στη σκανδιναβική χώρα.

Συνολικές επενδύσεις ύψους 33,7 δισ. σουηδικών κορωνών (περίπου 3,21 δισ. δολάρια) θα πραγματοποιήσει στη Σουηδία η Microsoft, καθώς ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός προσπαθεί να επεκτείνει την υποδομή cloud και τεχνητής νοημοσύνης της στη σκανδιναβική χώρα.

Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επένδυση της Microsoft στη Σουηδία, ενώ μεταξύ των όρων της συμφωνίας περιλαμβάνεται και μία δέσμευση της εταιρείας να βοηθήσει στην εκπαίδευση περίπου 250.000 ατόμων με δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης, που αντιστοιχεί στο 2,4% του πληθυσμού, σε μια κίνηση που θα συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Ως μέρος της επένδυσής της, η εταιρεία ανέφερε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει 20.000 από τις πιο προηγμένες μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU), οι οποίες επιταχύνουν τους υπολογισμούς υπολογιστών, στις σουηδικές τοποθεσίες κέντρων δεδομένων στο Sandviken, το Gavle και το Staffanstorp.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχες επενδύσεις προγραμματίζονται και στα υπόλοιπα κράτη της Σκανδιναβίας και της ευρύτερης περιοχής, όπως σε Δανία, Φινλανδία, Ισλανδία και Νορβηγία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft: Θα δαπανήσει 4 δισ. ευρώ για cloud και ΑΙ στη Γαλλία

PwC Ελλάδας και Microsoft δημιουργούν Excellence Center στη Θεσσαλία

Η Google επενδύει πάνω από 1,1 δισ. δολάρια στην Φινλανδία για την ανάπτυξη της ΑΙ στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider