JPMorgan: Αποχωρεί ο Τάκης Γεωργακόπουλος μετά από 17 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JPMorgan: Αποχωρεί ο Τάκης Γεωργακόπουλος μετά από 17 χρόνια
Ο παγκόσμιος επικεφαλής πληρωμών της JPMorgan Chase, αποχωρεί από τη θέση του αναζητώντας νέες επαγγελματικές ευκαιρίες, όπως αναφέρει εσωτερικό σημείωμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα το Reuters.

Ο παγκόσμιος επικεφαλής πληρωμών της JPMorgan Chase, Τάκης Γεωργακόπουλος, αποχωρεί από τη θέση του αναζητώντας νέες επαγγελματικές ευκαιρίες, όπως αναφέρει εσωτερικό σημείωμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα το Reuters.

Οι Max Neukirchen και Umar Farooq επιλέχθηκαν για να διαδεχθούν τον Γεωργακόπουλο. Ο διορισμός τους είναι ήδη γεγονός και αποτελεί τις πιο πρόσφατες ανακατατάξεις σε επίπεδο κορυφής που φέρουν την υπογραφή των υποψήφιων CEO Jennifer Piepszak και Troy Rohrbaugh, στο πρόσφατα συγχωνευμένο τμήμα εμπορικής και επενδυτικής τραπεζικής.

Ο Γεωργακόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στη λειτουργική επιτροπή των κορυφαίων στελεχών της εταιρείας, ήταν στην τράπεζα για 17 χρόνια και πιστώνεται την επέκταση των δραστηριοτήτων πληρωμών της, η οποία επεξεργάζεται 10 τρισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

«Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η επιχείρηση έγινε ένας από τους μεγαλύτερους μοχλούς ανάπτυξης της εταιρείας, αυξάνοντας τα έσοδα και το μερίδιο αγοράς σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον», έγραψαν οι Piepszak και Rohrbaugh, συνεπικεφαλής της εμπορικής και επενδυτικής τράπεζας, σε εσωτερικό σημείωμα προς τους εργαζόμενους.

Τα έσοδα για τις επιχειρήσεις πληρωμών σε όλη την εταιρεία ανήλθαν σε 4,46 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, υψηλότερα από τα έσοδα 2 δισ. δολαρίων που προήλθαν από την επενδυτική τραπεζική.

«Οι πληρωμές ξεχωρίζουν σαφώς από τις υπόλοιπες», δήλωσε η Piepszak κατά τη διάρκεια της ετήσιας ημέρας επενδυτών της τράπεζας τον περασμένο μήνα. Η JPMorgan έχει περισσότερο από 9% μερίδιο αγοράς στις παγκόσμιες πληρωμές. Οι υπηρεσίες πληρωμών είναι συχνά οι πρώτες που προσφέρονται σε νέους πελάτες και είναι από τους μεγαλύτερους τομείς ανάπτυξης της τράπεζας τα τελευταία χρόνια, είπαν στελέχη στους επενδυτές τον περασμένο μήνα.

Ο Γεωργακόπουλος είναι το τελευταίο ανώτερο στέλεχος που αποχώρησε από τον τομέα της εμπορικής και επενδυτικής τραπεζικής.

Ο Neukirchen, ο οποίος εντάχθηκε στην JPMorgan το 2013, υπηρέτησε στο παρελθόν ως παγκόσμιος επικεφαλής πληρωμών και εμπορικών λύσεων. Ο Farooq ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Onyx, της πλατφόρμας blockchain της τράπεζας. Έγινε μέλος της JPMorgan το 2009.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Metlen το νέο όνομα της Mytilineos – Ευ. Μυτιληναίος: Έτοιμη για νέες κορυφές η εταιρεία

Η United Group δημιουργεί το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της United Fiber

Turkish Airlines: Σε συνομιλίες με την Boeing για την αγορά 250 αεροσκαφών

gazzetta
gazzetta reader insider insider