Apple: Το «αθόρυβο» στέλεχος που προσπαθεί να σώσει την παρτίδα στην κούρσα της AI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Το «αθόρυβο» στέλεχος που προσπαθεί να σώσει την παρτίδα στην κούρσα της AI
Ένας βετεράνος της Silicon Valley έχει αναδειχθεί ως κορυφαίο στέλεχος της Apple για την στρατηγική που αφορά στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ένας βετεράνος της Silicon Valley έχει αναδειχθεί ως κορυφαίο στέλεχος της Apple για την στρατηγική που αφορά στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς η προσπάθεια του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού να ακολουθήσει την φρενίτιδα γύρω από την ΑΙ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την εταιρεία να προγραμματίζει την απελευθέρωση του πρώτου κύματος προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης με επίκεντρο τον χρήστη.

Όπως αναφέρει το CNBC, ο John Giannandrea περιγράφεται από ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί μακροχρόνια μαζί του, ως μία ταπεινή και αθόρυβη φυσιογνωμία, και τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί «πρωτοπόρος» στον τομέα της AI.

Όπως είναι προφανές, ο Giannandrea θα είναι το κεντρικό πρόσωπο στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών «WWDC» που διοργανώνει η Apple, κατά τις εργασίες του οποίου αναμένεται να παρουσιάσει σε πελάτες και επενδυτές την δική της εκδοχή παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης σε προϊόντα όπως το iPhone, το iPad και το Mac.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Apple έχει δεχθεί τεράστιες πιέσεις ώστε να δημιουργήσει μία εντυπωσιακή συλλογή προϊόντων και υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης, καθώς η εταιρεία μέχρι στιγμής δεν πουλά κάποιο προϊόν παρόμοιο με τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης τα οποία προωθούνται από τη Microsoft ή με τις νεοσύστατες επιχειρήσεις OpenAI και Anthropic, ενώ παράλληλα απουσιάζει εμφατικά και από την αγορά των τσιπ για εταιρείες cloud που παρέχουν υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης όπως η Nvidia.

Το παραπάνω γεγονός έχει οδηγήσει την Apple να χάσει σημαντικό έδαφος σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, με την μετοχή της εταιρείας στην Wall Street να ενισχύεται κατά μόλις 1% μέσα στο 2024, ενώ η αντίστοιχη της Nvidia εκτοξεύεται κατά 144%. Μάλιστα, τον Ιανουάριο, η Microsoft ξεπέρασε την Apple ως η πιο πολύτιμη ανώνυμη εταιρεία στον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deal 1,2 δισ. δολαρίων για την πώληση της Champion

«Ασημένιο» για Nvidia: Ξεπέρασε την Apple - Έσπασε το «φράγμα» των 3 τρισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider