Η Apple ξεπέρασε σε αξία τη Microsoft - Το καλύτερο τριήμερο σερί από το 2020

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Apple ξεπέρασε σε αξία τη Microsoft - Το καλύτερο τριήμερο σερί από το 2020
Έγινε ξανά η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο, με κεφαλαιοποίηση 3,285 τρισ. δολάρια.

Η Apple ξεπέρασε τη Microsoft και έγινε ξανά η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο, καθώς η μετοχή της κατέγραψε το μεγαλύτερο τριήμερο ανοδικό σερί από τον Αύγουστο του 2020.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη έκλεισε με κεφαλαιοποίηση 3,285 τρισ. δολάρια, με τη Microsoft να ακολουθεί με 3,282 τρισ. δολάρια. Είναι η πρώτη φορά από τον Ιανουάριο που η Apple έκλεισε με υψηλότερη αξία από τη Microsoft, ενώ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ήταν στην τρίτη θέση, πίσω από την Nvidia.

«Οι άνθρωποι πιστεύουν σε μεγάλο βαθμό ότι θα είναι νικήτρια της τεχνητής νοημοσύνης και φαίνεται ότι αυτή είναι μια αγορά όπου αν είσαι νικητής, υπερτερείς», δήλωσε ο Rhys Williams, επικεφαλής στρατηγικής στη Wayve Capital Management.

Η μετοχή της κατασκευάστριας των iPhones σημείωσε άνοδο 0,6% την Πέμπτη, στην τρίτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση, η οποία περιλάμβανε επίσης τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία αύξηση από τον Νοέμβριο του 2022 την Τρίτη. Το τριήμερο ανοδικό σερί του 11% ενίσχυσε την κεφαλαιοποίησή της με το εντυπωσιακό ποσό των 323,9 δισ. δολαρίων. Η Microsoft σημείωσε άνοδο 0,1% την Πέμπτη.

Καταλύτης υπήρξε η παρουσίαση της Apple στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία τροφοδότησε τις ελπίδες ότι οι πελάτες θα πληρώσουν για την επόμενη γενιά iPhone, προκαλώντας μια πολυαναμενόμενη ανάκαμψη στην ανάπτυξη. Υπενθυμίζεται πως τα έσοδα μειώθηκαν κατά 4,3% στο οικονομικό δεύτερο τρίμηνο της Apple, την πέμπτη συρρίκνωση τα τελευταία έξι τρίμηνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Οι μέτοχοι ενέκριναν την αμοιβή του Μασκ ύψους 55,8 δισ. αλλά η διαμάχη συνεχίζεται

Ο Μασκ απέσυρε τη μήνυση κατά της OpenAI, λίγες ώρες μετά τις απειλές στην Apple

gazzetta
gazzetta reader insider insider