Έτοιμος να επενδύσει δισεκατομμύρια στην πυρηνική ενέργεια ο Μπιλ Γκέιτς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έτοιμος να επενδύσει δισεκατομμύρια στην πυρηνική ενέργεια ο Μπιλ Γκέιτς
Την ετοιμότητά του να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή πυρηνικής ενέργειας νέας γενιάς στο Ουαϊόμινγκ για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των ΗΠΑ, εξέφρασε ο Μπιλ Γκέιτς. 

Την ετοιμότητά του να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή πυρηνικής ενέργειας νέας γενιάς στο Ουαϊόμινγκ για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των ΗΠΑ, εξέφρασε ο Μπιλ Γκέιτς. Η πυρηνική ενέργεια επόμενης γενιάς, συχνά αναφερόμενη ως πυρηνική ενέργεια 4ης γενιάς, αντιπροσωπεύει μια νέα σειρά τεχνολογιών και αντιδραστήρων που στοχεύουν να βελτιώσουν την απόδοση, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα της πυρηνικής ενέργειας.

Η TerraPower, που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο συνιδρυτή της Microsoft, κατασκευάζει ένα νέο εργοστάσιο στο Kέμερερ του Ουαϊόμινγκ, το πρώτο του είδους και με στόχο να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και να στηρίξει την αμερικανική ενεργειακή ανεξαρτησία. Ο Κρις Λεβέσκ, διευθύνων σύμβουλος της TerraPower, είπε στους Financial Times ότι η εταιρεία θα υποβάλει αυτόν τον μήνα αίτηση στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για τον αντιδραστήρα Natrium, ο οποίος ψύχεται με υγρό νάτριο αντί για νερό και θα μπορούσε να κατασκευαστεί με το μισό κόστος σε σχέση με τους τυπικούς υδρόψυκτους αντιδραστήρες που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της βιομηχανίας από τα μέσα του 20ού αιώνα.

Μάλιστα, πήρε το «πράσινο φως» για την κατασκευή του πρώτου εμπορικού αντιδραστήρα της την περασμένη εβδομάδα στο Ουαϊόμινγκ, όπως αποκάλυψε ο 69χρονος δισεκατομμυριούχος στο Face the Nation του CBS. «Η TerraPower έχει εξερευνήσει απλούστερους, φθηνότερους αντιδραστήρες από το 2008 και αναμένει να ολοκληρώσει τον νέο αντιδραστήρα το 2030» ανέφερε.

«Έβαλα πάνω από ένα δισεκατομμύριο και θα βάλω ακόμη περισσότερα δισ, δολάρια», επεσήμανε ο 6ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Το εργοστάσιο της TerraPower αναμενόταν αρχικά να λειτουργήσει το 2028, ωστόσο δεδομένης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τα σχέδια πήγαν πίσω.

Ο αντιδραστήρας χρησιμοποιεί υγρό νάτριο ως ψυκτικό αντί για νερό και λιωμένο αλάτι που μπορεί να αποθηκεύσει θερμότητα για να ενισχύσει την παραγωγή του. Η TerraPower σχεδιάζει να προμηθεύεται καύσιμα από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, υπογράμμισε ο κ. Γκέιτς, προσθέτοντας πως: «ο άνθρακας ανταγωνίζεται το φυσικό αέριο. Και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ανταγωνιστούμε αποτελεσματικά το φυσικό αέριο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lamda Development: Πούλησε το 2% στην ΖΕΡΚΟ του Γ. Προκοπίου

Υπερταμείο: Ενισχύεται ο επενδυτικός του ρόλος - Στα σκαριά το sovereign wealth fund

Ο Αμαζόνιος κινδυνεύει από το Greenwashing των τραπεζών – Τι υποστηρίζουν οι φορείς

gazzetta
gazzetta reader insider insider