TDK: Ο προμηθευτής της Apple υπόσχεται υψηλότερη απόδοση στα wearables με νέες καινοτόμες μπαταρίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TDK: Ο προμηθευτής της Apple υπόσχεται υψηλότερη απόδοση στα wearables με νέες καινοτόμες μπαταρίες
Ένα υλικό για τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης ανακοίνωσε πως ανέπτυξε με επιτυχία η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών ανταλλακτικών TDK τη Δευτέρα.

Ένα υλικό για τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης ανακοίνωσε πως ανέπτυξε με επιτυχία η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών ανταλλακτικών TDK τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αποτελεί μία σημαντική ανακάλυψη που εκτιμά ότι θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικά υψηλότερη απόδοση στις συσκευές που φοριούνται, τα γνωστά wearables, όπως αναφέρει το CNBC.

H εταιρεία που έχει την έδρα της στο Τόκιο και αποτελεί σημαντικό προμηθευτή της Apple, σημειώνει ότι το υλικό για τις μικρές μπαταρίες στερεάς κατάστασης είχε εκτιμώμενη ενεργειακή πυκνότητα 1 κιλοβατώρα ανά λίτρο, που είναι περίπου 100 φορές μεγαλύτερη από την ενεργειακή πυκνότητα της συμβατικής μπαταρίας στερεάς κατάστασης μαζικής παραγωγής της TDK.

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θεωρούνται μια "game-changer", επειδή μπορούν να αποθηκεύσουν περισσότερη ενέργεια από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου και να φορτιστούν πιο γρήγορα.

Η TDK αναφέρει ότι η καινοτομία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συσκευές που έρχονται σε άμεση επαφή με το ανθρώπινο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των ασύρματων ακουστικών, των ακουστικών βαρηκοΐας και των smartwatches.

Οι μπαταρίες αναμένεται να παράγονται με κεραμικό υλικό και στερεό ηλεκτρολύτη με βάση οξείδιο και ανόδια από κράμα λιθίου.

Η TDK πρόσθεσε ότι στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της για να αντικαταστήσει τις υπάρχουσες μπαταρίες σε σχήμα νομίσματος, έναν μικρό δίσκο από ανοξείδωτο χάλυβα που παρέχει ρεύμα σε φορητές συσκευές, σε συμμόρφωση με τους κανονισμούς μπαταριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Adidas: Εσωτερική έρευνα ύστερα από καταγγελία για δωροδοκία στελεχών της στην Κίνα

Novo Nordisk: Στη Γερουσία των ΗΠΑ θα καταθέσει ο CEO της φαρμακοβιομηχανίας για τις τιμές των Ozempic - Wegovy

CNBC: Ο Τραμπ δεν ξέρει γιατί μιλάει - Το πόρισμα κορυφαίων CEO

gazzetta
gazzetta reader insider insider