H Berkshire Hathaway συνεχίζει να μειώνει το ποσοστό που κατέχει στην κινεζική BYD

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Berkshire Hathaway συνεχίζει να μειώνει το ποσοστό που κατέχει στην κινεζική BYD
Σε σημαντική μείωση του μεριδίου που έχει στην κατοχή του επί της κινεζικής BYD προχώρησε η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία EV συνεχίζει την μάχη της με την Tesla για την πρωτοκαθεδρία στις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων.

Σε σημαντική μείωση του μεριδίου που έχει στην κατοχή του επί της κινεζικής BYD προχώρησε η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία EV συνεχίζει την μάχη της με την Tesla για την πρωτοκαθεδρία στις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων.

Πιο αναλυτικά, η Berkshire ολοκλήρωσε την Δευτέρα την πώληση 1,3 εκατ. μετοχών της BYD που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ έναντι 310,5 εκατ. δολαρίων, με αποτέλεσμα πλέον το μερίδιό της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας να μειωθεί από το 7,02% στο 6,90%

Η Berkshire Hathaway ξεκίνησε να αγοράζει μετοχές της BYD το 2008, όταν απέκτησε το 10% (περίπου 225 εκατ. μετοχές) της εταιρείας με έδρα στο Shenzhen έναντι 230 εκατ. δολαρίων, υλοποιώντας την επιθυμία του εκλιπόντος αντιπροέδρου του fund, Charlie Munger, κατ' εξαίρεση της πάγιας επιλογής του fund να επενδύει αποκλειστικά στην αγορά των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο επενδυτικός κολοσσός του Γουόρεν Μπάφετ άρχισε να ξεφορτώνεται τις μετοχές της BYD στις αρχές του 2022, όταν ο τίτλος της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας είχε ενισχυθεί περισσότερο από 20 φορές.

Ωστόσο, η μετοχή της BYD έχει υποχωρήσει άνω του 30% από το ιστορικό ρεκόρ που πέτυχε τον Ιούνιο του 2022, καθώς η Tesla του Έλον Μασκ ξεπέρασε εκ νέου την κινεζική εταιρεία και ανέκτησε τα σκήπτρα στην κορυφή των εταιρειών πώλησης EV σε παγκόσμια κλίμακα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Ο άνθρωπος που θα σώσει την κούρσα στην τεχνητή νοημοσύνη

Berkshire: Ξεπέρασε τα 15 δισ. το μερίδιό της στην Occidental Petroleum - Γιατί ο Μπάφετ δεν σταματά να αγοράζει μετοχές της

gazzetta
gazzetta reader insider insider