Endless EC: Μπαίνει στα επώνυμα απορρυπαντικά και διεκδικεί ακόμη μεγαλύτερα μερίδια στο ράφι των σούπερ μάρκετ

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Endless EC: Μπαίνει στα επώνυμα απορρυπαντικά και διεκδικεί ακόμη μεγαλύτερα μερίδια στο ράφι των σούπερ μάρκετ
Η είσοδος σε νέες κατηγορίες και τα επόμενα σχέδια. Ποια μεγάλη διοικητική αλλαγή συνέβη πριν από μερικούς μήνες. 

Σε τροχιά ανάπτυξης κινείται η Endless EC της οικογένειας Τρακάκη, μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες χαρτικών και απορρυπαντικών της Ελλάδας, επεκτείνοντας το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο και επιχειρώντας να επανασυστηθεί στο καταναλωτικό κοινό, αυξάνοντας το αποτύπωμά της μέσω των επώνυμων προϊόντων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία που πριν από μερικά χρόνια σύστησε σχεδόν σε κάθε νοικοκυριό τα προϊόντα endless με σήμα κατατεθέν τον κύκνο, περνάει ήδη το κατώφλι μιας νέας εποχής, ανακοινώνοντας την είσοδό της στα ράφια των σούπερ μάρκετ όλης της χώρας με δικό της σήμα απορρυπαντικών. Πρόκειται για δύο νέες κατηγορίες, ένα υγρό γενικού καθαρισμού και ένα μαλακτικό ρούχων για το πλυντήριο, οι οποίες αποτελούν τη νέα προσθήκη στη σειρά Good Mood, η οποία ξεκίνησε το 2022 από τα χαρτικά και πλέον επεκτείνεται και στα απορρυπαντικά.

Μέχρι πρότινος η εταιρεία είχε παρουσία στα απορρυπαντικά αλλά αυτό γινόταν κυρίως μέσω συνεργασιών στο χονδρεμπόριο αλλά και σε μικρά καταστήματα γειτονιάς, πάντοτε με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. «Στόχος μας είναι να αυξηθεί το αποτύπωμα της Endless έναντι του παραγωγού προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας» δήλωσε χθες στο πλαίσιο δημοσιογραφικής εκδήλωσης η Commercial Director της εταιρείας, Εύη Οικονόμου, χαρακτηρίζοντας δε θετικές τις πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά του οργανωμένου λιανεμπορίου για τα νέα προϊόντα.

Πλέον ο κύκλος εργασιών της Endless προέρχεται κατά 65% από τα επώνυμα προϊόντα και κατά 35% από τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, ενώ τα χαρτικά καλύπτουν το 70% του τζίρου και τα απορρυπαντικά το υπόλοιπο 30%.

«Πολύ καλή χρονιά το 2024»

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Endless, Γιώργο Τρακάκη, το 2024 διαφαίνεται πως θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την εταιρεία, με τους όγκους να «τρέχουν» με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης και την κερδοφορία να εκτιμάται πως θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με εκείνα των τελευταίων δύο ετών.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε χθες η διοίκηση, οι ανατιμήσεις των πρώτων υλών συνεχίζονται, με την τιμή του χαρτιού να καταγράφει άνοδο 30-35% από τον Δεκέμβριο του 2023 μέχρι και σήμερα.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το 2022 η Endless EC κατέγραψε τον υψηλότερο κύκλο εργασιών της ιστορίας της, αγγίζοντας τα 72 εκατ. ευρώ, ενώ το 2019 ολοκλήρωσε επενδύσεις ύψους 19 εκατ. ευρώ.

Η μεγάλη διοικητική αλλαγή

Στα τέλη του 2023 η οικογένεια Τρακάκη απορρόφησε πλήρως το ποσοστό της δεύτερης οικογένειας που διοικούσε την Endless, της οικογένειας Χριστόπουλου, προχωρώντας στην ανανέωση του διοικητικού της συμβουλίου και εγκαινιάζοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εισήλθαν στις αρχές του 2024 ως μη εκτελεστικά μέλη ο κ. Δημήτρης Βαλαχής, Group CEO Ομίλου Fourlis, ο κ. Αρμόδιος Γιαννίδης, CEO Vitex Α.Ε., ο κ. Λεωνίδας Βρεττάκος, πρόεδρος των Ελληνικών Αλυκών και η Δρ. Ευαγγελία Γκίζα, Διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας και Ποιοτικού Ελέγχου στην Π.Γ. Νίκας Α.Ε. Το ΔΣ είναι επταμελές και αποτελείται επίσης από τρία μέλη από την πλευρά της οικογένειας Τρακάκη.

Η «γέννηση» και η πορεία της εταιρείας

Η Ευρωχαρτική ΑΕΒΕ ιδρύθηκε το 1993, ωστόσο η ιστορία της ανατρέχει πίσω στο 1985, όταν συστήνεται στο Περιστέρι η ομόρρυθμη εταιρεία «Ν. Χριστόπουλος - Ι. Τρακάκης Ο.Ε.» με τον διακριτικό τίτλο «ΧΡΙΣΤΡΑΚ Ο.Ε». Με μόλις επτά εργαζομένους, η εταιρεία συστήθηκε στο κοινό από τους δύο οραματιστές – ιδρυτές της που αποφάσισαν να συνεργαστούν σε μια Ελλάδα τότε πρόσφορη για την ανάπτυξη εγχώριας βιομηχανίας.

Η εταιρεία λειτουργεί σε ενοικιαζόμενο χώρο στο Περιστέρι, ενώ το 1989 νοικιάζει ακόμη έναν χώρο 400 τ.μ. για την παραγωγή και αποθήκευση των προϊόντων της. Προς το παρόν δραστηριοποιείται στον κλάδο των επαγγελματικών χαρτικών (χειροπετσέτα, χαρτιά υγείας), ενώ παράγει και κρεμοσάπουνα.

Τρία χρόνια αργότερα η εταιρεία μετατρέπεται στην «ΕΥΡΩΧΑΡΤ Ε.Π.Ε.» και μεταφέρεται στον Ασπρόπυργο Αττικής, σε μια έκταση περίπου 1.000 τ.μ. Με τη σύσταση της εταιρείας ξεκινά η δραστηριοποίηση στην εμπορία των απορρυπαντικών με σκοπό την επέκταση της προϊοντικής γκάμας.

Το 1993 συστήνεται η εταιρεία Ευρωχαρτική ΑΕΒΕ η οποία ακολουθεί μια ραγδαία αυξητική πορεία, με διαδοχικές επεκτάσεις, σχεδόν κάθε δύο χρόνια, των παραγωγικών εγκαταστάσεων και των αποθηκευτικών χώρων της στη Θέση Ρικιά στον Ασπρόπυργο.

Το 1994 σχεδιάζεται και κατοχυρώνεται το brand name «Endless» με σήμα τον κύκνο, που έμελε αργότερα να κατοχυρωθεί τόσο στην αγορά, όσο και στη συνείδηση των καταναλωτών. Τον ίδιο χρόνο η εταιρεία λειτουργεί το πρώτο της υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη, ενώ ταυτόχρονα με τη σύσταση της Ευρωχαρτικής σηματοδοτείται η έναρξη της παραγωγής υγρών απορρυπαντικών.

Tο 2001 λειτουργούν γραφεία και αποθηκευτικοί χώροι σε κτήριο έκτασης 4.000 τ.μ. στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες του υποκαταστήματος που εξυπηρετεί την αγορά της Βορείου Ελλάδας, ενώ το 2007 δημιουργούνται νέοι αποθηκευτικοί χώροι έκτασης 8.250 τ.μ. στη θέση Ρικιά στον Ασπρόπυργο.
Στα τέλη του 2021 η Ευρωχαρτική μετονομάστηκε σε Endless EC, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στο brand που την ανέδειξε.

Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 253 άτομα προσωπικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διυλιστήρια: 300 εκατ. για συνταξιούχους και δημόσιες επενδύσεις από την έκτακτη εισφορά στα κέρδη του 2023

Energean: Μεγάλη στρατηγική συμφωνία - H Carlyle εξαγοράζει τo χαρτοφυλάκιο σε Αίγυπτο, Ιταλία και Κροατία

Motor Oil: Τα σχέδια για την Ελλάκτωρ – «Παράθυρο» για νέες ΑΠΕ στο εξωτερικό

gazzetta
gazzetta reader insider insider