Πρόταση εξαγοράς της Whirlpool εξετάζει η γερμανική Bosch

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόταση εξαγοράς της Whirlpool εξετάζει η γερμανική Bosch
Πρόταση εξαγοράς της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής συσκευών Whirlpool φέρεται να εξετάζει ο γερμανικός κολοσσός των λευκών ηλεκτρικών συσκευών Bosch, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Πρόταση εξαγοράς της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής συσκευών Whirlpool φέρεται να εξετάζει ο γερμανικός κολοσσός των λευκών ηλεκτρικών συσκευών Bosch, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται τρεις πηγές με γνώση των εξελίξεων.

Όπως αναφέρεται, η γερμανική εταιρεία συζητά με πιθανούς συμβούλους το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης εξαγοράς της Whirlpool, η κεφαλαιοποίηση της οποίας εκτιμάται στα 4,8 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου, μέχρι στιγμής δεν είναι βέβαιη η κατάθεση προσφοράς, ωστόσο ενδεχόμενο deal θα βοηθούσε την γερμανική εταιρεία να τονώσει την θέση της στην παγκόσμια αγορά οικιακών συσκευών σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός με τους Ασιάτες ανταγωνιστές αυξάνεται συνεχώς.

Εκπρόσωπος της Bosch αρνήθηκε να σχολιάσει την φημολογία, ενώ στελέχη της Whirlpool δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων η Whirlpool διατηρεί τα εμπορικά σήματα Ariston, Hotpoint, Ignis και Privileg, ενώ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη σημαντική αναδιάρθρωση, η οποία προβλέπει την πώληση των δραστηριοτήτων της σε Μέση Ανατολή και Αφρική, ενώ η ευρωπαϊκή μονάδα ελέγχεται από την τουρκική Arcelik.

Η Whirlpool, με έδρα στο Μίσιγκαν, τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να διευρύνει την πελατειακή της βάση, καθώς επεκτείνεται στην πώληση μικρότερων ηλεκτρικών συσκευών όπως μηχανές εσπρέσο και άλλα gadget κουζίνας, σε μία απόπειρα να αναστρέψει την επιβράδυνση της ανάπτυξής της, ενώ πρόσφατα η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ότι θα περικόψει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας ώστε να ενισχυθούν τα περιθώρια κέρδους.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η μετοχή της Whirlpool έχει χάσει περίπου το 50% της αξίας της, ωστόσο στον απόηχο του δημοσιεύματος του Reuters, ο τίτλος της εταιρείας καταγράφει «άλμα» άνω του 19% στις προσυνεδριακές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider