Μάνη: Η ελληνογερμανική συνεργασία παραμένει ισχυρή και εξελίσσεται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μάνη: Η ελληνογερμανική συνεργασία παραμένει ισχυρή και εξελίσσεται
Συνάντηση της υφυπουργού Ανάπτυξης με τον γενικό διευθυντή του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ Αθανάσιο Κελέμη.

Οι προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και η προώθηση νέων επενδυτικών ευκαιριών, αποτέλεσε αντικείμενο συνάντησης που είχε η υφυπουργός Ανάπτυξης 'Αννα Μάνη Παπαδημητρίου, με τον γενικό διευθυντή του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ Αθανάσιο Κελέμη.

Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε η σταθερή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και η κυρία Μάνη συνεχάρη το επιμελητήριο καθώς φέτος γιορτάζει την 100ή επέτειο από την ίδρυσή του.

Όπως σημείωσε, στα εκατό αυτά χρόνια, έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, προάγοντας την οικονομική συνεργασία και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Επιπλέον, αμφότεροι υπογράμμισαν τη σημασία της παρουσίας της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), τονίζοντας ότι αυτή η τιμή αποτελεί απόδειξη των ισχυρών δεσμών και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Η υφυπουργός δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Η επέτειος των 100 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου αποτελεί ορόσημο στην ιστορία των ελληνογερμανικών σχέσεων, μια γέφυρα προόδου ανάμεσα στις δύο χώρες εταίρους και συμμάχους. Οι ελληνογερμανικές οικονομικές σχέσεις διατηρούν τη δυναμική τους, με έντονο το αποτύπωμα του γερμανικού επιχειρείν στην ελληνική οικονομία και με το ελληνικό brand να κερδίζει συνεχώς πόντους στη γερμανική αγορά. Το Υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεχίσει να στηρίζει και να ενισχύει το εξαγωγικό προφίλ της χώρας, αλλά και να απλοποιεί και να βελτιώνει το επιχειρηματικό περιβάλλον, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνεργασία μας με τη Γερμανία θα συνεχιστεί στο ίδιο εξαιρετικό επίπεδο, συμβάλλοντας καθοριστικά στην κοινή μας πρόοδο και ευημερία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider