Ράπτη: Η Κρήτη πρωταγωνιστεί, με μεγάλη απορρόφηση πόρων, στη δράση του Προγράμματος «Ερευνώ – Καινοτομώ»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράπτη: Η Κρήτη πρωταγωνιστεί, με μεγάλη απορρόφηση πόρων, στη δράση του Προγράμματος «Ερευνώ – Καινοτομώ»
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου παραβρέθηκε η υφυπουργός Ανάπτυξης.

Η Κρήτη πρωταγωνιστεί, με μεγάλη απορρόφηση πόρων, στη δράση του Προγράμματος «Ερευνώ - Καινοτομώ».

Αυτό σημείωσε η υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη μιλώντας σήμερα στην επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής διατύπωσης η υφυπουργός: «Σήμερα είχα την τιμή να μιλήσω ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, σε επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου, όπως ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σ. Αρναουτάκης, ο Γεν. Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής, Μ. Φλουρής, ο Δήμαρχος κ Καλοκαιρινός και όλοι οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της χώρας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Μασούτη.

Εδώ και έναν αιώνα, το Επιμελητήριο αποτελεί κόμβο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, ενώ παράλληλα συμβάλλει ουσιαστικά στην εκπαίδευση νέων επαγγελματιών και στην προώθηση του τουρισμού και της πρωτογενούς παραγωγής που είναι η αιχμή του δόρατος για την οικονομία της Κρήτης.

Με αυτό τον τρόπο, ο ρόλος του συνδέεται με την προσπάθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την εξωστρέφεια, τη διασύνδεση τομέων παραγωγής με την εκπαίδευση και την προώθηση της επιχειρηματικότητας.

Υπογράμμισα ότι η Κρήτη πρωταγωνιστεί, με μεγάλη απορρόφηση πόρων, στη δράση του Προγράμματος «Ερευνώ - Καινοτομώ», ενός προγράμματος προϋπολογισμού 300 εκ. ευρώ, που αποσκοπεί στη σύνδεση της έρευνας και καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων της χώρας μας προς τις διεθνείς αγορές.

Θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο, Αλιφιεράκη Μανώλη και όλους τους τέως προέδρους, που βραβεύτηκαν στην εκδήλωση, για το έργο τους, χάρις στο οποίο ο νομός έχει επιδείξει εξαιρετικά αποτελέσματα στα προγράμματα. Εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider