Carlsberg: Συμφωνία 4 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Britvic

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Carlsberg: Συμφωνία 4 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Britvic
Αίσιο τέλος είχε η προσπάθεια της Carlsberg να εξαγοράσει την βρετανική εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Britvic, αφού με την τρίτη βελτιωμένη προσφορά της κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία ύψους ύψους 3,28 δισεκατομμυρίων λιρών (4,2 δισεκατομμύρια δολάρια). 

Αίσιο τέλος είχε η προσπάθεια της Carlsberg να εξαγοράσει την βρετανική εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Britvic, αφού με την τρίτη βελτιωμένη προσφορά της κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία ύψους 3,28 δισεκατομμυρίων λιρών (4,2 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η εταιρεία προσέφερε 1.290 πένες ανά μετοχή για την Britvic.

Σημειώνεται πως η Britvic στις 17 Ιουνίου είχε αρνηθεί μια βελτιωμένη προσφορά εξαγοράς μετρητών από την Carlsberg, ύψους 1.250 πένες. Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει τότε η πρόταση «υποτιμά σημαντικά της Britvic και τις τρέχουσες και μελλοντικές προοπτικές της». Εκείνη τότε ήταν η η δεύτερη προσφορά της Carlsberg, αφού η τιμή προσφοράς της στις 6 Ιουνίου, 1.200 πένες ανά μετοχή, είχε επίσης απορριφθεί από την Britvic.

Η Carlsberg ανακοίνωσε ότι το ενδιαφέρον της για την Britvic είναι σύμφωνο με τη στρατηγική της, που ανακοινώθηκε στον Φεβρουάριο, η οποία περιλαμβάνει επέκταση πέρα ​​από την μπύρα. Εμπορικά σήματα όπως τα Somersby και Garage αντιπροσωπεύουν το 2% των όγκων πωλήσεών της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ένοχη δηλώνει η Boeing για τις πολύνεκρες συντριβές των 737 MAX - «Τσουχτερό» πρόστιμο

«Δροσερά» κέρδη για τη ZARO’S – Πού ποντάρει για την ανάπτυξή της

Revolut: O CEO της εταιρείας πουλάει μετοχές αξίας 500 εκατ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider