Alphabet: Κοντά σε mega deal 23 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της startup Wiz

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alphabet: Κοντά σε mega deal 23 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της startup Wiz
Έτοιμη να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της είναι η μητρική της Google, Alphabet Inc., σύμφωνα με άρθρο της  Wall Street Journal την Κυριακή

Έτοιμη να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της είναι η μητρική της Google, Alphabet Inc., σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal την Κυριακή, προσφέροντας περίπου 23 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει την startup Wiz που δραστηριοποιείται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η εφημερίδα ανέφερε ότι η Alphabet βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες και θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία σύντομα, εάν οι διαπραγματεύσεις δεν καταρρεύσουν.

Η Wiz παρέχει λογισμικό ασφαλείας για το cloud computing, το οποίο θα μπορούσε να δώσει σημαντική ώθηση στον αναπτυσσόμενο συγκεκριμένο τομέα της Alphabet, ανέφερε η WSJ.

Η αποτίμηση της Wiz έχει εκτοξευθεί από τότε που ιδρύθηκε το 2020 από τον διευθύνοντα σύμβουλο Ασσάφ Ραππαπόρτ. Τον Μάιο, η Wiz που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη, συγκέντρωσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης με αποτίμηση 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανεβάζοντας τη συνολική χρηματοδότησή της σε 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Wiz συνεργάζεται με πολλούς παρόχους cloud, όπως η Microsoft και η Amazon, και συγκαταλέγει μεταξύ των πελατών της εταιρείες από τη Morgan Stanley έως την DocuSign. Με 900 υπαλλήλους στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, την Ασία και το Ισραήλ, η Wiz είχε δηλώσει προηγουμένως ότι σχεδίαζε να προσθέσει 400 εργαζόμενους παγκοσμίως το 2024.

Η μεγαλύτερη εξαγορά της Google μέχρι σήμερα ήταν για τη Motorola Mobility, την οποία αγόρασε το 2011 για 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Samsung: Αυξάνει μερίδια και κερδίζει χρήστες με την βοήθεια του AI 

CNBC: Ταξίδια στα όρια του διαστήματος με... μπαλόνι υπόσχονται τρεις startups

Boeing: Ξεκίνησε επίσημα τις δοκιμές πτήσης του 777-9

gazzetta
gazzetta reader insider insider